meny
HELLAS ORIENTERINGSKLUBB
En idrottsklubb med anor från 1899
meny
Kurs
MÅNADSPROGRAM
Öppna Månadsprogrammet online

» Träningsgrupper, rev. 180405
» Träningsgruppsanvisningar, rev. 160229

SOCIALA MEDIER

Hellas Orientering har även en sida på Facebook.
» Facebook

MEDLEMSUPPGIFTER

Ny adress/e-post/telefonnummer?
»

NYHETSSÖK & NYHETSARKIV

Sök med ord/fras i nyhetsarkivet.

Arkivet visar månadslänkar (1-12) per år.

2018:  » 1 2 3 4 5 6 7
2017:  » 1 2 3 4 5 8 9 10 11 12
2016:  » 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

» Visa/dölj tidigare år

TIRÉNS TIRADER - OMSTARTEN

Sverker Tirén slutade nyligen efter många år att blogga, men har nu fått inspirationen åter och ger sig i kast med en omstart.

» Tiréns Tirader - Omstarten

 
NYHETER
Söndagen den 8/10 -17 | 21:29.
Postat av Hans Carlsson.
| Print | URL |
kontroll RAPPORT från 25MANNA 2017

Trots kyligt väder med regn redan klockan 10 var humöret på topp i klubbtältet som blev ganska trångt när alla sökte skydd från regnet.

Starten av tävlingen skedde planenligt klockan 09:00 och Leonas gav sig ut på förstasträckan. Speakern gladde oss genom att löpande rapportera att Hellas låg med i täten. Leonas mattades bara något den allra sista biten och växlade som 36:e lag. Hans kilometertid på den 6,7 kilometer långa banan var ungefär 5:30 min/km! Väldigt bra!

Galina fick alltså ge sig ut bland de allra främst på sin sträcka och hon höll ihop orienteringen så bra att hon växlade på 87:e plats! Galant Galina!

Medan Galina sprang så fick jag lite panik när Stefan som skulle springa en av 3:e-sträckorna ringde och meddelade att han, med 45 minuter kvar till beräknad starttid, satt fast i bilkö till parkeringen. När det återstod ca 20 minuter till start så ringde han igen nu från parkeringen och vi kom överens om att jag skulle möta honom med nummerlappen vid löparnas incheckning. I skydd av Bosse Romsons paraply gjorde han sig så redo för start och ned knappa 15 minuter till godo såg jag honom gå in i växlingsfållan. Puuuh!

Löparna på tredje sträckan gjorde sedan godkända insatser men vi föll tillbaka till 152:a plats. Värt att nämna är att Stefan trots stressen innan start kom till växling bara 16 sekunder efter Anders T.

4:e sträckans löpare, ett gäng ungdomar, gjorde finfina insatser och förde upp laget 15 placeringar. Alexander och Filip gjorde särskilt bra jobb. Strålande i strilande regn!

Den långa femte sträckans (6,5 km) löpare gjorde även de mycket bra ifrån sig och förde upp laget ytterligare 13 placeringar.

Den 6:e sträckan (damernas) gick något tyngre och vi tappade lite men bara 7 placeringar! Kul att Jessica trots ovana vid stora tävlingar som denna höll huvudet kallt och gjorde en hedervärd insats!

På den 7:e sträckan råkade sen av löparna missa (hoppa över) en kontroll och vi blev därför diskvalificerade. Synd eftersom vid hade en placering runt 150 inom räckhåll.

På 23:e sträckan gjorde Håkan en mycket bra insats som placerade honom på den övre halvan i startfältet.

På den24:e sträckan gjorde Ivan ett misstag och kom till växlingen mycket missnöjd. Det han gjort var att han stämplade vid en kontroll blev osäker på om han stämplat ordentligt på föregående kontroll. Han valde då att, för säkerhets skull, springa tillbaka och stämpla (en gång till). Starkt gjort tycker jag att inte ge upp!

Slutligen på sträcka 25 gjorde Maria en mycket bra insats och även hon tog plats på startfältets övre halva, ungefär på 150:e plats!

VARMA TACK TILL ER ALLA – LÖPARE, LEDARE och SUPPORTRAR!