meny
HELLAS ORIENTERINGSKLUBB
En idrottsklubb med anor från 1899
meny
Kurs
MÅNADSPROGRAM
Öppna Månadsprogrammet online

» Träningsgrupper, rev. 180405
» Träningsgruppsanvisningar, rev. 160229

SOCIALA MEDIER

Hellas Orientering har även en sida på Facebook.
» Facebook

MEDLEMSUPPGIFTER

Ny adress/e-post/telefonnummer?
»

NYHETSSÖK & NYHETSARKIV

Sök med ord/fras i nyhetsarkivet.

Arkivet visar månadslänkar (1-12) per år.

2019:  » 1 2 3
2018:  » 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11
2017:  » 1 2 3 4 5 8 9 10 11 12

» Visa/dölj tidigare år

TIRÉNS TIRADER - OMSTARTEN

Sverker Tirén slutade nyligen efter många år att blogga, men har nu fått inspirationen åter och ger sig i kast med en omstart.

» Tiréns Tirader - Omstarten

PUBLIKKONTROLLEN

Välkommen med dina åsikter och kommentarer.

Senaste inlägget: Lördag 16/3

"Agnes - instämmer i Jörgens hälsning, och önskar dig varmt lycka till i Västerås och en ny..."

» Besök kontrollen

NYHETER
Tisdagen den 24/10 -06 | 09:12.
Postat av Fredrik.
| Print | URL |
kontroll Resultat från Dag-KM

Nu är resultaten från Dag-KM sammanställda och upplagda online. Du finner dem på resultatsidan eller via länken nedan.

www.hellasorientering.se/resultat/dagkm06.htm

Onsdagen den 18/10 -06 | 22:09.
Postat av Fredrik.
| Print | URL |
kontroll Tanja samlar guld

Jag (Gunnar) har fått SMS från Tanja de senaste dagarna från de ryska armémästerskapen i orientering. Då ska vi veta att i ryska armén "tjänstgör" de flesta elitorienterarna i Ryssland.

Precis som i de ryska mästerskapen, så vann Tanja alla distanser, inkl stafetten (med bl a Irina). Som en parentes kan nämnas att på medeldistansen var Irina 7:a och Olga bommade bort sig!

Gunnar

Onsdagen den 18/10 -06 | 22:07.
Postat av Fredrik.
| Print | URL |
kontroll Resultat från Natt-KM

Nu finns resultaten från Natt-KM upplagda på resultatsidan. Eller så klickar man på länken nedan:
www.hellasorientering.se/resultat/nattkm06.htm

Tisdagen den 17/10 -06 | 07:42.
Postat av Micke Nyberg.
| Print | URL |
kontroll Giedrius gick direkt från nattjobbet - och segrade

I helgen avgjordes Litauiska Cupen, säsongens sista stora drabbning där. Välkända Hellaslöpare visade lysande höstform. Mantas tog en fin andraplats i H21 efter världsstjärnan Simonas Krepšta och Giedrius gick från nattjobbet som väktare direkt till tävlingen där han sopade banan med övriga juniorer.

Litauiska Cupen avgörs över två dagar, med inledande långdistans och avslutande medeldistans. Tävlingen var i år förlagd till lättlöpta skogar cirka tio mil från Vilnius.
I H21 avgjorde närmast omöjlige O-Ringensegraren Simonas Krepšta redan första dagen då han vann med 3,27 minuter, ett avstånd som ingen hade en chans att ta in på söndagens medeldistans.
Mantas Rimkus var tvåa redan efter första dagen och förvaltade placeringen under avslutande etappen. Trea var i Hellaskretsar kände Marius Mažulis. Paulius Kudriavcevas kom femma, tvåa på avslutande etappen och Donatas Stulgys slutade sjua, men tog hem den avslutande etappen.
I klassen startade 34 löpare och i resultatlistan återfinns även Liutauras Bilevicius på en tolfte plats och Svajunas Ambrazas på en fjortonde.

I H20 segrade ”vår” junior Giedrius Sabaliauskas. Efter två etappsegrar var segermarginalen hela 5 min och en sekund, detta trots nattarbete som väktare mellan fredag och lördag, varifrån Giedrius gick direkt till extraknäcket som stjärnlöpare.

I H21A visade mycket Hellasbekante Saulius Andr?kus att takterna sitter i. Saulius var fyra på den avslutande etappen bland 57 startande. Dock gick det inte lika bra första dagen, varför slutplaceringen stannade vid 16.

Vidas Armalis segrade båda dagarna i H 40. Sammanlagt hade Vidas 1,40 tillgodo på tvåan Gipas Vytautas.

I D20 slutade Kristina Rybakovaite tvåa efter två andraplatser, 2,44 efter segrande Rasa Ptasekaite.

Dalia Armaliene kämpade sig också till en andraplats i D 40, bland 40 startande där Daiva Morkuniene segrade.

(Jag håller läxförhör på alla namnen på söndag, ok?)

Den som vill ser mer kan gå in på
javonis.ten.lt/2006/

Söndagen den 8/10 -06 | 15:23.
Postat av Fredrik.
| Print | URL |
kontroll Bilder från 25manna

Nu har jag lagt upp de bilder jag var ute och plåtade igår.
Du finner dem som vanligt i Bildgalleriet och mappen heter "25manna 06".

Lördagen den 7/10 -06 | 19:02.
Postat av Fredrik.
| Print | URL |
kontroll Andralaget bäst på 25manna, igen

Hellas förstalag diskat i år igen. Det börjar bli en otäck och onödig tradition. Tur i oturen är att det trots allt inte var en klassisk felstämpling (även om det kanske kommer stå så i resultatlistorna) detta år, utan mer en blunder av mer ovanligt slag. Rolf på sträcka 6 hade helt enkelt råkat glömma en kontroll på slutet på sin sträcka. Läs mer om detta från Roffe själv på Publikkontrollen.
Andralaget slog därmed alltså förstalaget för andra året i rad, vilket man får lyfta på hatten för.

Annars började kavlen på ett strålande vis för förstalaget. Max Ryabkin växlade som 14:e lag på startsträckan, endast minuten efter. Paulius Kudriavcevas gjorde ett minst lika bra lopp och var inne som 15:e, nu endast 40 sekunder efter.

Damerna på sträcka tre gjorde en kanonsträcka och var färdigväxlade som 8:e lag, nu 3:20 efter. Olga Belozerova var först in på sträckan av alla lag dessutom.
Övriga tjejer; Inga Kazlauskaite, Larisa Stanchenko och Irina Petrova var bara några minuter bakom, med Irina en liten bit efter de andra två.

Ungdomarna på sträcka fyra gjorde nog trots allt de allra bästa insatserna idag om man ser till sin förmåga. När de var färdigväxlade var de fortsatt topp 10 - 9:e plats och strax under 6 minuter efter. Det är otroligt bra gjort. Tufft att för Gusten Stellborn, bara 12 år, springa ut först av alla på sträcka 4 (då ju Olga var först in på sträckan innan), och sedan klara av det galant. Anton Tikhomirov, också han 12 år, Kajsa Eriksson och Emelie Lindgren gjorde klart över godkända lopp. Emelie såg dock rätt sliten ut efter sista kontrollen, men det är väl ett tecken på att man sprungit snabbt innan.

I övrigt gjorde alla godkända eller mycket bra lopp. Ingen som var ute och snurrade och fick oss som tittade på att börja fundera var de höll hus.

Vädret var dock snudd på uselt. Inte för att det var kallt eller så, men inledningsvis regnade det om vartannat för att senare övergå till ett mer bestående kraftigare regn. Det var först när tävlingen var över för topplagen som det började klarna upp. Att vi då hade tältplats på ett ställe där man inte hörde speakern, gjorde det lite svårt att följa tävlingen på ett behagligt sätt. Vi fick trösta oss med att vi i alla fall hade en varvningskontroll några större kliv bort bara.

De bilder som jag trots allt fick i vätan dyker upp imorgon.

Fredagen den 6/10 -06 | 12:01.
Postat av Fredrik.
| Print | URL |
kontroll Rätt stora omkastningar i lagen att vänta

Då Svajunas och Donatas (första- och sistasträckan i förstalaget) inte kunnat komma hit, pga strul med deras pass, så kommer det nu att ske ett par förändringar som drabbar båda lagen.
Håll därför koll i era mejlboxar under dagen och kvällen eller om ändringarna publiceras på Publikkontrollen, så att inga missförstånd uppstår imorgon och folk kanske dyker upp till TC försent osv.

Måndagen den 2/10 -06 | 07:58.
Postat av Micke Nyberg.
| Print | URL |
kontroll Ambitiösa juniorer i fokus på KM

Flera av Hellas juniorer har börjat träna mer målmedvetet och regelbundet och önskningar har framförts om stöd och coachning med framför allt träningsupplägg.

Och intresse finns bland mer erfarna orienterare att hjälpa till. Anders och undertecknad föreslår att intresserade ungdomar/juniorer, samt orienterare i alla åldrar som vill dela med sig av sin erfarenhet, slår sig ned i samband med KM i långdistans söndagen den 22 oktober och pratar igenom vilka behov som uppstått och hur vi kan ta oss vidare.

När hade vi senast ett halvdussin ungdomar/juniorer som bad om träningsupplägg!? Så ungdomar och mer erfarna orienterare: förbered er genom att fundera på vad ni önskar hjälp med/tror er kunna bidra med, så får vi sedan se var vi landar!