meny
HELLAS ORIENTERINGSKLUBB
En idrottsklubb med anor från 1899
meny
Kurs
MÅNADSPROGRAM
Öppna Månadsprogrammet online

» Träningsgrupper, rev. 180405
» Träningsgruppsanvisningar, rev. 160229

SOCIALA MEDIER

Hellas Orientering har även en sida på Facebook.
» Facebook

MEDLEMSUPPGIFTER

Ny adress/e-post/telefonnummer?
»

NYHETSSÖK & NYHETSARKIV

Sök med ord/fras i nyhetsarkivet.

Arkivet visar månadslänkar (1-12) per år.

2019:  » 1 2 3
2018:  » 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11
2017:  » 1 2 3 4 5 8 9 10 11 12

» Visa/dölj tidigare år

TIRÉNS TIRADER - OMSTARTEN

Sverker Tirén slutade nyligen efter många år att blogga, men har nu fått inspirationen åter och ger sig i kast med en omstart.

» Tiréns Tirader - Omstarten

PUBLIKKONTROLLEN

Välkommen med dina åsikter och kommentarer.

Senaste inlägget: Lördag 16/3

"Agnes - instämmer i Jörgens hälsning, och önskar dig varmt lycka till i Västerås och en ny..."

» Besök kontrollen

NYHETER
Lördagen den 31/10 -15 | 13:26.
Postat av Kristina Skoglund.
| Print | URL |
kontroll Planeringsmöte i Granby den 15 nov. kl. 11.00

Alla klubbmedlemmar kallas till planeringsmöte i Granby söndagen den 15 nov. kl 11.00 angående verksamheten nästa år.
Förtäring bjuds. De som vill träna före mötet samlas kl. 9.00

Måndagen den 19/10 -15 | 01:24.
Postat av Sverker Tirén.
| Print | URL |
kontroll Lotta vann gotländska medeldistansen

Lotta Giberg följde upp gårdagens tredjeplats i D45, långdistans, med ett imponerande lopp på medeldistansen, vid Helg utan älg. Efter andra kontrollen kopplade hon greppet och hade bästa passertid i ett tiotal kontroller i följd. Segermarginalen var 20 sekunder.

Rolf Skoglund i H70 noterade, liksom på långdistansen, en 8:e plats, efter miss på bl a första kontrollen.


Lördagen den 17/10 -15 | 17:16.
Postat av Sverker Tirén.
| Print | URL |
kontroll Lotta 3:a på Gotland

Lotta Giberg visade idag åter stabil och fin form; hon kom 3:a i D45 vid gotländska Helg utan älg, en mil öster om Visby.
Dagens etapp gällde långdistans och var den första av två (i morgon medeldistans). Sammanlagda tid räknas som slutresultat.

Kristina och Rolf Skoglund deltog också, i D70 respektive H70 - de noterade båda en 8:e plats.

Torsdagen den 8/10 -15 | 09:16.
Postat av Micke Nyberg.
| Print | URL |
kontroll Hellas ökade mest i Ungdomsserien


Elvira Jarås och Hilda Bohman bekantar sig med Granbyskogen.
Foto: Mikael Jarås


Hellas duktiga ungdomar stod för största ökningen av alla Stockholmsklubbar i Ungdomsserien.

Resultat ska man ta med en stor nypa salt, inte minst inom orientering, och då i synnerhet orientering för ungdomar. En löpare kan göra det mesta rätt och sedan tappa 20 minuter på en kontroll varpå resultatet för den tjejen eller killen inte återspeglar vad hon eller han faktiskt kan. Här har vi ledare, och alla föräldrar, en viktig funktion att fylla. Håll fokus på metod och teknik när träningar och tävlingar gås igenom! Och lyft fram de delar av resultaten, kan vara enskilda sträcktider, som du kan lära dig något av och uppmuntras av.

Jag vet, inte minst efter lördagens träningar i Granby, att våra ungdomar utvecklas som orienterare och att några nu har nått en imponerande hög nivå vad gäller kartläsning och förmågan att hålla en riktning.

Mot det jag skrivit här ovan vill jag likväl lyfta fram några analyser av resultatsammanställningen från årets Ungdomsserien, och jämföra med fjolårets.

Hellas slutade i år på 18 plats av 24 deltagande föreningar, och våra ungdomar samlade ihop inte mindre än 2197 poäng. Det innebär att vi klättrade fyra placeringar från i fjol och ökade med 857 poäng.

Notera gärna att det var många som kunde vara med på lördagens träningsläger, men som sedan av olika skäl inte kunde vara med på söndagens ungdomsseriefinal, exempelvis Hjalmar och KarlJohan Alfredsson, Olle och Laura Arrhenius, Elvira Jarås, Hilda Bohman, Frida och Felix Malmsjö och Egill Eineborg. I finalen hade vi bara 33 poäng mer än i fjol. Nästan hela ökningen kom alltså från vårens två deltävlingar och regionfinalen tidigare i höst. Mot den bakgrunden känns det som ett resultat med stor uppsida. Dessutom fortsätter det att varje vecka komma in förfrågningar från personer som är intresesserade av att ta del i vår verksamhet.


Genomgång inför morgonpasset vid Granby lördag 3 oktober.
Från vänster: Martina Bäck Carlén, Sofia Bäck Carlén, Olle Arrhenius, Sverker Tirén med hunden Rasmus, KarlJohan Alfredsson, Hjalmar Alfredsson, Laura Arrhenius, Karin Alfredsson, Karin Arrhenius, Tim Roberts, Robert Andersson, Micke Nyberg, Frida Malmsjö, Hilda Bohman, Elvira Jarås, Felix Malmsjö, Siri Tärnroth och Håkan Tärnroth. Under tiden befann sig Caroline Roberts och Wendy Andersson på Willys och inhandlade mat för dagen och lägret.
Foto: Mikael Jarås


Vår ökning i poäng är den största procentuella ökningen av alla deltagande föreningar. Vi klättrade dessutom fyra platser, vilket var det näst största avancemanget.

Du kan själv se resultaten för 2015 och 2014 här:
www.orientering.se/ImageVaultFiles/id_106321/cf_78/Slutresultat_2015.PDF

www.orientering.se/ImageVaultFiles/id_79459/cf_78/Totalresultat_2014.PDF

Den klubb som avancerade fler platser än vi var IFK Enskede som klättrade från 18 till 13 plats, den klubben tog 1043 poäng mer än i fjol. Men vår procentuella ökning var alltså större än IFK Enskedes, 63 procent mot 55 procent.

Vi har underbara och talangfulla ungdomar, vi har engagerade föräldrar och vi har bland de bästa kartorna i de finaste terrängområdena. Jag ser ett fortsatt avancemang på Ungdomsserien som ett av flera tänkbara mål för nästa säsong. Kanske kan vi dessutom delta med ett eller flerra lag, gärna i nära samarbete med Alexander och skolan i Ryssland, i ungdomsstafetten på Tiomila och på Österåkersstafetten och DM-stafetten?

Nu närmast väntar 25-manna och några av våra duktiga ungdomar ska vara med där. Vi ses i skogen!

Jo, också några rader om Granby. Inför och under den lördagens läger i Granby slog det mig än en gång vilken fin klubbstuga vi har och hur väl underhållen den är. Flera av de föräldrar som tidigare inte hade varit där kommenterade också just detta. Stort tack för allt kärleksfullt arbete som stugkommittén och måndagsgänget med flera lägger ned i den delen av vår verksamhet!