meny
HELLAS ORIENTERINGSKLUBB
En idrottsklubb med anor från 1899
meny
Kurs
MÅNADSPROGRAM
Öppna Månadsprogrammet online

» Träningsgrupper, rev. 180405
» Träningsgruppsanvisningar, rev. 160229

SOCIALA MEDIER

Hellas Orientering har även en sida på Facebook.
» Facebook

MEDLEMSUPPGIFTER

Ny adress/e-post/telefonnummer?
»

NYHETSSÖK & NYHETSARKIV

Sök med ord/fras i nyhetsarkivet.

Arkivet visar månadslänkar (1-12) per år.

2019:  » 1 2
2018:  » 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11
2017:  » 1 2 3 4 5 8 9 10 11 12

» Visa/dölj tidigare år

TIRÉNS TIRADER - OMSTARTEN

Sverker Tirén slutade nyligen efter många år att blogga, men har nu fått inspirationen åter och ger sig i kast med en omstart.

» Tiréns Tirader - Omstarten

PUBLIKKONTROLLEN

Välkommen med dina åsikter och kommentarer.

Senaste inlägget: Måndag 18/2

"Vinterserietävlingen på Gärdet var en riktigt rolig upplevelse, om än fysiskt krävande i ö..."

» Besök kontrollen

NYHETER
Måndagen den 29/10 -18 | 13:02.
Postat av Hans Carlsson.
| Print | URL |
kontroll Hellas avslutade oktober på bästa sätt!

Hellas avslutade oktober på bästa sätt!

Haninge natten med 2 deltagare från klubben: Galina och Torbjörn. Det var första nattorienteringstävling för Galina och hon firade det med tredje plats och 1:30 efter segrare. Enligt Torbjörn hade han en av de värsta tävlingarna någonsin. Han missade första kontrollen och alldrig kom tillbaka in i orienteringen på riktigt.

Lördag kl.13:00 stod 2 Hellaslag på Haninge sprintstafetts startlinje. Herman och Leo gjorde fin första sträcka och släppte ut Tore och Petra till andra sträckan. Tore hängde med täten hela vägen och lämnade över stafetten till Galina i toppläge. Petra var lite efter men helt nöjd med sin insats. Galina gjorde en bra sträcka och kom trea i mål! Leonas tog tredje sträcka för andra laget och kom i mål tillsammans med Petra.

Söndag morgon träffades Hellas i Uppsala och fortsatte ytterligare 4 mil västerut för Oktoberracet. Ju längre vi åkte ju mer snö det låg på marken. Parkeringsvakten hälsade oss: "Välkommen till vinterland!".

Snö skrämde inte Hellas och Galina gjorde fin insats med andra plats, 1:33 efter meriterade Gunilla Svärd. Torbjörn sprang bra förutom en sträcka där han svängde för tidigt och tappade ca.6 min. Efter det fortsatte Torbjörn bra och kunde även lägga på lite extra på slutet. Dock slarvade han med kontrolldefinition vid en av de sista kontrollerna och stämplade fel, tyvärr.

Stort grattis till alla! Nu har vi bara en månad kvar till vintern. Dock ser det ut som snö och kylan kommer tidigare.

Ha ett fint och aktivt höstlov!

Mvh, Leonas

Onsdagen den 3/10 -18 | 21:12.
Postat av Hans Carlsson.
| Print | URL |
kontroll TRÄNINGSLÄGER i GRANBY - sista helgen i september

Från början var det sommarläger i augusti, sedan blev det ungdomsläger på slutet av september. Mycket planering, förberedelser och där var vi, kall lördagsmorgon i Bagarmossen.

Vi började vår läger med ungdomsseriefinalen. 11 ungdomar med grön-vita kläder sprang i Bagarmossen, lika många eller mer vuxna hejade på.

Direkt efter banan fick ungdomar lite fika för att återhämta och förbereda för fortsatt dag i Granby. I vår klubbstugan fick ungdomar mer mat som var fint ordnat av föräldrar. 16:15 gick start för andra passet - kontrollplock. Vid varje kontroll hittade ungdomar en bokstav och efter att de har besökt alla kontroller var det kvar att gissa meningen med hjälp av bokstaver (Ungdomar i Granby).

Vi hade även tredje pass - labiryntorientering. Där alla snurrade runt, men Tore visade klassen och satte banrekord på 46s! Senare väntade dusch och bastu.

Efter det fick killar fixa middag själva. Även tränare fick smaka på och kan säga att det var jätte gott pasta med köttfärsås! Efter maten räckte energi bara för ett kortspel.

Söndag morgon väntade stafett 2x2. Strax före kl.10 började andra i klubben rulla in i Granby. Totalt blev vi flera än 20 så kunde vi dela oss i 10 lag! Varje lag fick 4 banor: 2x1km och 2x2km. Medans vi väntade löpare värmde vi oss vid elden. Ända till sista sträckan var det oklart vem ska vinna, men till slut blev det lag "Nyberg" som kom först i mål, Vincent-Irina-Ida-Micke. Andra platsen tog Tore och Maria, tredje blev Caroline/Ann-Vadim läget.

Efter stafetten fick alla varmt soppa och eterrätt som var fixat av Petra, Pernilla och Caroline. Stor tack till er!

Träningsläger avslutades med labiryntorientering. Alla provade på, snurrade runt och hade kul. Filip slog Tores banrekord med 42s. Tore svarade med en till försök, den här gången utan karta och klarade det på bara 39s! Tore behåller banrekordtitel!

Tack alla som var med! Hoppas vi kommer samlas lika många i Granby på lördagar/söndagar under vintern.