meny
HELLAS ORIENTERINGSKLUBB
En idrottsklubb med anor från 1899
meny
Kurs
MÅNADSPROGRAM
Öppna Månadsprogrammet online

» Träningsgrupper, rev. 180405
» Träningsgruppsanvisningar, rev. 160229

SOCIALA MEDIER

Hellas Orientering har även en sida på Facebook.
» Facebook

MEDLEMSUPPGIFTER

Ny adress/e-post/telefonnummer?
»

NYHETSSÖK & NYHETSARKIV

Sök med ord/fras i nyhetsarkivet.

Arkivet visar månadslänkar (1-12) per år.

2019:  » 1 2 3
2018:  » 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11
2017:  » 1 2 3 4 5 8 9 10 11 12

» Visa/dölj tidigare år

TIRÉNS TIRADER - OMSTARTEN

Sverker Tirén slutade nyligen efter många år att blogga, men har nu fått inspirationen åter och ger sig i kast med en omstart.

» Tiréns Tirader - Omstarten

PUBLIKKONTROLLEN

Välkommen med dina åsikter och kommentarer.

Senaste inlägget: Lördag 16/3

"Agnes - instämmer i Jörgens hälsning, och önskar dig varmt lycka till i Västerås och en ny..."

» Besök kontrollen

NYHETER
Måndagen den 23/2 -09 | 13:53.
Postat av Sverker Tirén.
| Print | URL |
kontroll Naturrunda Pålamalm

Kanske att vi framöver skulle införa ett återkommande klubbarrangemang med ungefär följande upplägg:
- Lördag (eller söndag/helgdag) under vår eller försommar alternativt eftersommar.
- Snitslad runda runt övre Skogssjön, ca 7 km: mestadels fin stig och ofta nära stranden men knappast någon obanad terräng alls att forcera. Just denna slinga får dock anstå till dess 10MILA 2011 är genomfört (budkavlen avgörs enligt planerna i bland annat den fina terrängen söder Getaren och väster Skogssjön! Området är nu därför avlyst för all slags träning/tävlan). Alternativ runda, se nedan.
- Alla deltagare har karta med sig, med inritade kontroller, och dessa finns också utsatta med skärm och stämpel - men dessutom finns ett okänt antal extra kontroller som inte är inritade, och som man ej heller ska stämpla vid (en punkt-OL-variant, liknande den som använts länge för ungdomar i Litauen).
- De som känner för det ränner runt och jagar tid - och stämplar de för ofta får de tillägg modell skidskyttebom. De som snarare vill vandra och kolla in flora och fauna längs stranden (där bävrarna är flitigare än självaste Maud Olofsson), de gör en naturpromenad. Kanske också med relevanta tipspromenadfrågor kring sådant man kan iaktta i omgivningen?
- Alla får vätska/näring på vägen.
- Rundan kan användas återkommande år, men man kan springa/gå den varierande med- eller motsols.
- Efteråt bad i Skogssjön (eller varmdusch vid/i sportstuga) och gemensamt fika, korvgrillning etc, vid Råbyvägen 3-5.

Alltså som en sorts våravslutning eller höstupptakt? Vilket inte ska konkurrera med de arrangeman vi brukar ha, som Blixt-KM och ungdomsläger vid Pålamalm i augusti.

Med tanke på 10MILA 2011 kan vi i år och nästa år tänka oss en variant som Jonas föreslår nedan, för att därefter kanske välja "Skogssjön runt" (eller alternera mellan olika tänkbarfa slingor).
Jag är hur som helst beredd att ordna ungefär enligt ovan redan i år om tillräckligt många tycker idén är bra (kommentera gärna på Publikkontrollen!).
Kanske behöver vi under alla förhållanden framöver lite nya slags evenemang som kan bli traditioner och träffar över generationer.
De hellener som redan har tagit del av idén på förstadiet är positiva – och har samtidigt gett viktiga synpunkter och påpekanden. Jonas E:s mejlsvar tar jag mig friheten att återge nedan.
----------------------------------
Hej
Jag tycker idén är utmärkt, men man kan i år och 2010 förlägga övningarna öster om Skogssjöarna och istället gå runt F d Kvarnsjön och då bland annat komma förbi de fina (fågel)dammarna man byggt nordväst om denna "sjö" strax söder om Bockåns övre lopp.
Minnesbilder kommer upp från några år på 1950 och 60-tal, då vi efter höstsäsongens slut gjorde gemensamma långpromenader i terrängen - t ex från Dalarövägen upp till Hellasgården. Det var väl mest klubbens elit (hm), som deltog. Jag har saknat dem på senare år - promenaderna alltså! De skulle kunna utvecklas också nu till något mycket positivt och förstärkande av klubbkänslan. Det behöver ju inte vara överlånga sträckor utan istället möjliggöra att flera generationer kan deltaga - även vi gubbar och gummor och familjemedlemmar i övrigt. Det finns ju naturkunnigt folk i klubben, som säkert kan berika färden. Många fikastopp och möjligheter till socialt eftersnack, som det kanske inte har varit tid till under säsongen.
Hälsningar, Jonas E

Lördagen den 14/2 -09 | 00:50.
Postat av Sverker Tirén.
| Print | URL |
kontroll Minnesfond inrättad. Samling tisdag Sturehof

Som framgått anordnar sektionen, efter samråd med familjen Lundin, en särskild samling efter begravningen på tisdag kl 13.00 i Botkyrka kyrka. Alla varmt välkomna, självfallet även de som tillhör vänkretsen utanför Hellas Orientering.
Vi har hyrt in oss på Sturehofs slottscafé, och för att täcka kostnaderna betalar var och en 100 kr (kontant vid entrén). I nuläget har 50 personer föranmält sig till samlingen. Senast på söndag, kl 15, ska anmälan göras, helst via sverker.tiren@bredband.net, eller 070 668 91 67.

Vid sektionens årsmöte i onsdags fattades beslut om att inrätta en fond där medlen ska användas i Johnny Lundins anda. Bidrag tas tacksamt emot på plusgiro 70 57 43 - 3, märk inbetalningen "Johnnys minne".

Onsdagen den 11/2 -09 | 21:41.
Postat av Fredrik Wicksell.
| English | Print | URL |
kontroll Resultat Luffarligan

Här nedan finns en länk till resultaten från dagens Luffarliga vid Hanvedens IP i regi av Hellas. Många som var där och hjälpte till rapporteras det om (Fredrik).
Sverker: Att resultaten dröjt på Luffarligans hemsida berodde inte på senfärdighet från Hellas sida - Bosse Winald sände in namn och siffror före kl 16 igår, men vissa omständigheter gjorde att ivrigt väntande ligister fick tåla sig ända tills ikväll...
(Sverker)

» Resultat

Tisdagen den 10/2 -09 | 21:40.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Arrangemangsmöte utgår

Arrangemangsmötet som var tänkt att ske efter kommande lördagsträning utgår.
Nytt datum för detta möte meddelas senare.

Måndagen den 9/2 -09 | 17:05.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Samling och fond till Johnnys minne

Vänner i Hellas och övriga idrottskretsar!
Johnny Lundin begravs som meddelats tidigare i Botkyrka kyrka tisdagen den 17 februari kl 13.00.
Efter akten välkomnar orienteringssektionen - efter samråd med familjen Lundin - till en särskild samling i Sturehofs slotts café. Där erbjuds kaffe och tårtbuffé, och framför allt tillfälle för oss att mötas och i samvaro minnas vännen, idrottskämpen och den generöse ledaren Johnny.
När Johnny inte längre finns med oss kan det ju kännas än viktigare att vi får tillfälle att gemensamt manifestera vår vilja att förvalta det arv han efterlämnar, genom sitt sinnelag och energi, genom sin värme och dröm om allt högre resultatnivå!
För att täcka kostnaden för hyra och förtäring betalar deltagarna 100 kr (gärna kontant vid entrén). Förhandsanmäl dig till denna samling senast söndag den 15 februari kl 15 till sverker.tiren@bredband.net (070-668 91 67)

Vi vill också meddela att du som vill hedra Johnny genom ett ekonomiskt bidrag är varmt välkommen att sända in en (självklart valfri) summa till sektionens plusgiro:
70 57 43 -3 ("Johnnys minne").
Beslut om en sådan fond kommer nämligen att kunna fattas vid sektionens årsmöte nu på onsdag (Granby kl 18.30). Sektionsstyrelsen får sedan, om mötesdeltagarna så anser, fastställa fondens mer precisa syfte.

Med varma hälsningar,
sektionsledningen (via Lennart, Gunnar och Sverker).

Måndagen den 9/2 -09 | 11:10.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Välkomna till Luffarligan på onsdag!

Nu den 11/2 arrangerar Hellas Luffarligan med Hanvedens IP som samlingsplats, och med banor som går österut, på andra sidan järnväg och Gamla Nynäsvägen (start ca 500 m från TC - jobbig backe uppför grusåsen! Start/målgång vid samma plats.
- Omklädnad/dusch inomhus.
- Kartor med banpåtryck och kontrolldefinitioner (även lösa).
- Sportident för tidtagning men också vid alla kontroller (stiftklämmor finnns som reserv vid skärmarna).
- Ståldubbade skor rekommenderas, ishalka exempelvis på vissa stigar.
Medtag visselpipa (Bengt Åhlander har till Luffarligan skänkt 100 stycken!)
Terräng:
Lättlöpta och historiskt mättade marker. Några bekväma passager via väg/stig.
Möt upp, som löpare och/eller funktionär, du Hellasmedlem.
Ta med SI-pinne utifall att någon saknar/glömt sin och vill hyra!
Glöm inte att stämpla ur sedan du återvänt till TC - så får du också en remsa med dina mellantider.
Fin karta ritad av Jonas Ernfridsson (2008).
Kartskala 1:10 000 (tidigare info. angav annan skala).
Banlängder:
Korta: 2,5 km
Mellan: 3,7 km
Långa: 5,6 km
Banläggare Sverker Tirén
070-668 91 67

Tisdagen den 3/2 -09 | 21:43.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Johnny begravs tisdagen den 17:e

Vår framlidne kamrat Johnny Lundin begravs tisdagen den 17:e februari i Botkyrka kyrka klockan 13:00. I och med akten i kyrkan är begravningsceremonin avslutad.
På torsdag införs dödsannonsen.