meny
HELLAS ORIENTERINGSKLUBB
En idrottsklubb med anor från 1899
meny
Kurs
MÅNADSPROGRAM
Öppna Månadsprogrammet online

» Träningsgrupper, rev. 180405
» Träningsgruppsanvisningar, rev. 160229

SOCIALA MEDIER

Hellas Orientering har även en sida på Facebook.
» Facebook

MEDLEMSUPPGIFTER

Ny adress/e-post/telefonnummer?
»

NYHETSSÖK & NYHETSARKIV

Sök med ord/fras i nyhetsarkivet.

Arkivet visar månadslänkar (1-12) per år.

2019:  » 1 2 3
2018:  » 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11
2017:  » 1 2 3 4 5 8 9 10 11 12

» Visa/dölj tidigare år

TIRÉNS TIRADER - OMSTARTEN

Sverker Tirén slutade nyligen efter många år att blogga, men har nu fått inspirationen åter och ger sig i kast med en omstart.

» Tiréns Tirader - Omstarten

PUBLIKKONTROLLEN

Välkommen med dina åsikter och kommentarer.

Senaste inlägget: Lördag 16/3

"Agnes - instämmer i Jörgens hälsning, och önskar dig varmt lycka till i Västerås och en ny..."

» Besök kontrollen

NYHETER
Söndagen den 15/6 -08 | 14:33.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Damerna 23:a och 55:a på Venla, herrarna 106:a på Jukola

Det blev tyvärr lite av ett antiklimax redan innan damtävlingen riktigt kommit igång. Det låg en viss förväntan i luften (framför datorn) innan start på laget som blev fyra på Tiomila några veckor tidigare, endast sekunder från segern då. En bra start även denna dag och den reella chansen till plats på pallen skulle öka mångfalt med tanke på våra avslutningstjejer.

Nu blev det tyvärr allt annat än en smakstart för laget. Larisa Stanchenko växlade som 130:e tjej närmare 13 minuter efter täten. Hon var bra med efter drygt halva sträckan, men gjorde sedan en grov bom och tappade över 10 minuter på 1,8 kilometer mellan två onlinekontroller. Andralagets Gabija Razaityte var drygt minuten före och växlade som 96:a.

På den andra sträckan gjorde Capucine Vercelotti ett mycket lopp och förde upp laget till 46:e plats, drygt 15 minuter efter ledarna. Hon hade 10:e snabbaste sträcktid. Tanja Mendel förde upp andralaget till 87:e plats även om hon tappade rätt mycket tid.

Den kortaste sträckan var den tredje, och där höll Irina Petrova ställningarna via ett stabilt lopp. Hon tog ytterligare en placering för laget och växlade nu som 45:a. Minuten snabbare på sträckan var Tanja Rozova i andralaget, som via en mycket bra 36:e plats på sträckan förde upp laget till 64:e plats.

Med drygt fyra minuter upp till 30:e plats ut från växling för Tanja Ryabkina så kändes det mer realistiskt att hoppas på topp 40. Men redan till första onlinekontrollen efter drygt en fjärdedel av banan var avståndet till topp 30 mer än halverat, och drygt halvvägs var hon uppe på plats 25. Däromkring höll hon sig hela vägen in i mål och tog laget till en slutlig 23:e plats, 18.32 efter segrande Domnarvets GoIF. Tanja hade 6:e snabbaste tid på sträckan.
Kristina Rybakovaite tappade en del tid men förde trots det upp andralaget till den finfina slutplaceringen 55 efter att ha plockat 9 platser, 37.14 efter segrarna.

Herrlaget fick en än svårare start än damernas lag. Hela 18.07 efter och 238:e plats på startsträckan var inte direkt något bra utgångsläge för en riktigt bra placering.
På de resterande sträckorna plockade alla löpare mer eller mindre många placeringar, även om det tappades rätt mycket tid också, och laget avancerade därmed stadigt uppåt och slutade på 106:e plats, nästan 97 minuter bakom segrande Delta från Finland. Att bli topp 100 är alltid ett litet delmål på de största kavlarna, men dit fattades det trots allt nästan sju minuter denna gång.

Fredagen den 13/6 -08 | 23:50.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Dags för Venla och Jukola!

En och en halv månad efter Tiomila är det nu dags för Venla- och Jukola-kavlen i finska Teisko, 5 mil norr om Tammerfors. Hellas ställer upp med två damlag och ett herrlag.
Damernas förstalag är detsamma som på Tiomila, bortsett att Kristina Rybakovaite nu springer i andralaget beroende på att det enbart är fyra sträckor för damerna i den jättelika kavlen i Finland. De är givetvis ett av favoritlagen för seger, vilket även Svenska Orienteringsförbundet håller med om i ett pressmeddelande inför kavlen.

971 lag i damkavlen (Venla) och 1454 lag i herrkavlen (Jukola) gör att det totalt är över 14000(!) löpare som skall leta kontroller under dessa stafetter. Imponerande!

Damer, Start 13:00 svensk tid

Lag 1. (nr 103)
Larisa Stanchenko
Capucine Vercelotti
Irina Petrova
Tanja Ryabkina

Lag 2. (nr 864)
Gabija Razaityte
Tanja Mendel
Tanja Rozova
Kristina Rybakovaite


Herrar, Start 22:00 svensk tid

Lag 1. (nr 119)
Paulius Kudriavcevas
Mantas Rimkus
Giedreus Sabaliauskas
Vidas Armalis
Mikael Nyberg
Sergey Osipov
Vytautas Beliunas

» Följ tävlingarna online

Onsdagen den 11/6 -08 | 16:56.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Björndammen Open

Igår avgjordes 2008-års upplaga av Björndammen Open, en tävling för speciellt inbjudna löpare från diverse olika söderklubbar, som arrangeras av Johnny Lundin ute vid hans och frugan Barbros sommarställe Björndammen.
Detta år kom det 23 löpare till start uppdelat på två banor.

» Resultat
» Sträcktider

Fredagen den 6/6 -08 | 19:32.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Ultralång-KM

Här nedan kan man beskåda länkar till resultaten och sträcktider i WinSplits från Ultralång-KM som avgjordes tidigare i veckan.

» Resultat
» Sträcktider (WinSplits)

Tisdagen den 3/6 -08 | 13:15.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Nya bildmappar i Bildgalleriet

Nu finns det två nya bildmappar i Bildgalleriet. Det är från damkavlen på Tiomila, samt från Blixt-KM för en vecka sedan. Det är Classe Ström som fotograferat.
Bildmapparna heter "Tiomila 08" och "Blixt-KM 08".