meny
HELLAS ORIENTERINGSKLUBB
En idrottsklubb med anor från 1899
meny
Kurs
MÅNADSPROGRAM
Öppna Månadsprogrammet online

» Träningsgrupper, rev. 180405
» Träningsgruppsanvisningar, rev. 160229

SOCIALA MEDIER

Hellas Orientering har även en sida på Facebook.
» Facebook

MEDLEMSUPPGIFTER

Ny adress/e-post/telefonnummer?
»

NYHETSSÖK & NYHETSARKIV

Sök med ord/fras i nyhetsarkivet.

Arkivet visar månadslänkar (1-12) per år.

2019:  » 1 2 3
2018:  » 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11
2017:  » 1 2 3 4 5 8 9 10 11 12

» Visa/dölj tidigare år

TIRÉNS TIRADER - OMSTARTEN

Sverker Tirén slutade nyligen efter många år att blogga, men har nu fått inspirationen åter och ger sig i kast med en omstart.

» Tiréns Tirader - Omstarten

PUBLIKKONTROLLEN

Välkommen med dina åsikter och kommentarer.

Senaste inlägget: Lördag 16/3

"Agnes - instämmer i Jörgens hälsning, och önskar dig varmt lycka till i Västerås och en ny..."

» Besök kontrollen

NYHETER
Måndagen den 22/6 -09 | 12:49.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Totalseger för Irina

När jaktstarten var över på sista dagen av litauiska Takas så stod Irina Nyberg som totalsegrare i klassen D21E. Hon var 11 sekunder före litauiskan Kristina Rybakovaite i mål efter att ha gått ut endast tre sekunder bakom. Kan vi ana att det hela avgjordes på slutet med en långspurt, och att det fram till dess var en hel del löpning tillsammans tro? Stort grattis till totalsegern, Irina!

Monika Armalyte höll tyvärr inte undan för den närmast jagande tjejen i klassen D10 efter att ha gått ut i ledning med en minut. Lettiskan Laura Elīza Lapiņa blev för svår och vann med en och en halv minut. Men en finfin andraplats totalt för Monika. Grattis!

I klassen H40 blev det två pallplatser för Hellas. Micke Nyberg avancerade, likt gårdagen, ett par platser även på jaktstarten och gjorde Vidas Armalis sällskap på pallen efter segrande Svajunas Ambrazas, som sprang för litauiska klubben Sakas. Om man vill kan man se det som att alla pallplatser gick till hellener i en eller annan form.

Irina Nyberg Monika Armalyte Vidas Armalis och Micke Nyberg

Större versioner av bilderna ovan, plus ett par andra bilder, finner du i Bildgalleriet.

Söndagen den 21/6 -09 | 13:26.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Monika i topp efter etappseger

Monika ArmalyteIdag var det tredje etappen av Takas i Litauen. Sprintdistans stod på programmet.
Monika Armalyte var klart snabbast i klassen D10 och vann med över två minuter. Stort grattis, Monika!
I och med dagens fina etapp avancerar hon upp i totalledning, och har prick en minut till godo på tvåan inför morgondagens avslutande jaktstart.

En annan som också har segervittring totalt är Irina Nyberg, i klassen D21E, som idag blev fyra efter vår litauiska vän Kristina Rybakovaite som vann stort för att vara sprint. När sedan totalledaren inför etappen blev diskad på dagens etapp så är det vidöppet om slutsegern. Irina går ut endast tre sekunder bakom just Kristina Rybakovaite på jaktstarten.

I klassen H40 avancerade Micke Nyberg upp till femte plats totalt efter att idag ha blivit tvåa efter den helt suveräne Svajunas Ambrazas, som vunnit alla etapper så här långt. Här ligger Vidas Armalis på en rätt klar andraplats totalt inför morgondagen.

Fredagen den 19/6 -09 | 21:27.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Etappseger för Irina i Litauen

Irina NybergNär Litauens flerdagarstävling Takas idag drog igång med den första etappen så blev det direkt en seger att fira för de klubbmedlemmar som passat på att åka över och springa.
Irina Nyberg vann i D21E med närmare två minuter före hellasbekanta Kristina Rybakovaite. Stort grattis, Irina! Bilden till höger är efter prisutdelningen, och kom med expressbud direkt till min mobil från Sverker Tirén på plats.

Bland övriga hellener kan nämnas att Monika Armalyte blev trea i D10, inte speciellt långt efter segraren. Övriga som är där från klubben hade en mindre lyckad dag. I klassen H40, där både Vidas Armalis och Micke Nyberg springer, övertygade vår vän Svajunas Ambrazas stort och vann med över sex minuter.

Takas består av fyra etapper, där den sista är en jaktstart utifrån totaltiden från de tre föregående etapperna. Idag var det medeldistans, och imorgon väntar långdistans.

Tisdagen den 16/6 -09 | 15:08.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Tävlingssida för DM-helgen

I september arrangerar Hellas tillsammans med Snättringe SK två DM-tävlingar. Nu har jag fixat till tävlingssidan för detta, och det är där all info om vår del av det hela (dvs stafetten) kommer att publiceras. Man når sidan via Arrangemang i huvudmenyn, via bannern här ovanför eller via länken nedan.

» Tävlingssidan för DM-helgen

Lördagen den 13/6 -09 | 17:15.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Damerna tvåa på Venla!

Målgången
Foto: Ari Saarivaara

En fantastisk avslutning av Irina Nyberg och Tanja Ryabkina förde upp laget till en fenomenalt bra andraplats efter segrande Ulricehamns OK på dagens Venla-kavlen i Finland. Stort grattis, tjejer!
Kul för Anastasia Trubkina som inte varit med i något av de lag som tidigare vunnit Tiomila eller fixat placeringar i toppen på nyss nämnda stafett eller Venla.

Startsträckan sprang Capucine Vercelotti riktigt bra och gjorde att laget fortsatt var med i matchen med slagläge genom att växla som 24:a, drygt en och en halv minut bakom. Anastasia "Nastja" Trubkina inledde den andra sträckan bra och höll i princip sin placering och tid efter. Men mot slutet av sträckan tappade hon en hel del tid, trötthet eller miss förtäljer inte siffrorna, och laget var nu drygt sju minuter bakom på en 27:e plats inför de två avslutande sträckorna.

Irina Nyberg plockade stadigt placeringar, och även tid i början, för varje tv-kontroll som visades i webb-tv:n. Hon såg fokuserad ut och gjorde nog inga bommar att tala om. När hon växlade hade hon fört upp laget hela 19 placeringar till plats 8, och tagit in runt halvminuten. Hon var femte tjej på sträckan med sin tid efter sitt kanonlopp, och hade enbart landslagslöpare för diverse nationer med snabbare tid. Nu var Hellas definitivt med om en plats bland de tio bästa.

Vad som komma skulle till slut anade man direkt vid den första tv-kontrollen på den sista sträckan. Tanja Ryabkina hade plockat in närmare två minuter på tätlagen. Dock var det fortsatt en bit upp tidsmässigt till lagen närmast, och där Ulricehamns OK och Domnarvets GoIF i sin tur var i klar ledning. Nästa tv-kontroll visade precis samma tendens, dvs ytterligare runt två minuter plockade på det nu ensamma tätlaget Ulricehamns OK, och Hellas och Tanja var nu drygt fyra minuter bakom och fortsatt på åtttonde plats. Täten trycktes ihop en aning. Ett par tv-kontroller senare med mindre än två kilometer kvar var Tanja plötsligt ensam tvåa, och detta höll hon hela vägen in mot mål. Hon var sträcksnabbast och utmanades i princip bara av fyra andra tjejer om den titeln när övriga stjärnlöpare var över 2-3 minuter bakom. Imponerande!

Lite trist att Hellas-tjejerna inte hade utrustats med GPS-tracking som övriga topplag, så man kunde inte följa deras framfart mot de finare placeringarna när bildproducenten slängde in kartbilden med de klassiska "plupparna med svans". Detta gjorde att man enbart kunde se hur det gick för tjejerna när de passerade radiokontrollerna (dvs tv-kontrollerna), vilket iofs gjorde det extra spännande med oviss väntan på slutet med Irinas och Tanjas forcering i det dolda.

Lördagen den 6/6 -09 | 10:21.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Resultat Ultralång-KM

Här nedan finner man resultaten från torsdagens Ultralång-KM.

» Resultat Hellas
» Resultat Tumba-Mälarhöjden