meny
HELLAS ORIENTERINGSKLUBB
En idrottsklubb med anor från 1899
meny
Kurs
MÅNADSPROGRAM
Öppna Månadsprogrammet online

» Träningsgrupper, rev. 180405
» Träningsgruppsanvisningar, rev. 160229

SOCIALA MEDIER

Hellas Orientering har även en sida på Facebook.
» Facebook

MEDLEMSUPPGIFTER

Ny adress/e-post/telefonnummer?
»

NYHETSSÖK & NYHETSARKIV

Sök med ord/fras i nyhetsarkivet.

Arkivet visar månadslänkar (1-12) per år.

2019:  » 1 2 3
2018:  » 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11
2017:  » 1 2 3 4 5 8 9 10 11 12

» Visa/dölj tidigare år

TIRÉNS TIRADER - OMSTARTEN

Sverker Tirén slutade nyligen efter många år att blogga, men har nu fått inspirationen åter och ger sig i kast med en omstart.

» Tiréns Tirader - Omstarten

PUBLIKKONTROLLEN

Välkommen med dina åsikter och kommentarer.

Senaste inlägget: Lördag 16/3

"Agnes - instämmer i Jörgens hälsning, och önskar dig varmt lycka till i Västerås och en ny..."

» Besök kontrollen

NYHETER
Måndagen den 20/6 -11 | 21:39.
Postat av Sverker Tirén och Fredrik.
| Print | URL |
kontroll Resultat från Venla och Jukola-kavlarna

Errol har levererat prydliga siffror från Venla/Jukola (tack!).

» Resultat

En snabb förklaring till att damerna tappade så mycket tid och placeringar på den andra sträckan beror på att Alexandra hamnade i fel gafflingsgäng till den åttonde kontrollen efter halva sträckan. När hon insåg detta hade hon tappat bort sig helt, och det blev en stor bom på cirka 7 minuter. Några kontroller senare blev det en bom till. Annars var hon mycket bra med i tätgänget hela vägen fram till den första bommen. Allt detta kan man analysera sig till utifrån återuppspelning av GPS-trackingen.
Man kan även där se att Olga inte gjorde några bommar, mer bara ett sämre vägvalsbeslut på ett ställe. Och att den tappade tiden alltså mer beror på hennes egen löpfart jämfört med löparna i täten.
För Svetlana var det också i första hand löpfart, och mikrobommar, som ligger bakom tidstappet.

» GPS-tracking
/ Fredrik

Söndagen den 19/6 -11 | 22:21.
Postat av Sverker Tirén.
| Print | URL |
kontroll Venla: 58, Jukola: 135

Hellas lag i finska Venla-kavlen (Jukola) under den gångna helgen kom på 58:e plats, och herrlaget på 135:e.
Det fanns nog förhoppningar om ännu bättre placeringar - men gå till resultatlistan och begrunda antalet startande lag...
Utförligare rapport kommer förhoppningsvis senare.

Fredagen den 17/6 -11 | 18:41.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Följ Venla och Jukola i tv-soffan eller vid datorn

Imorgon lördag är det dags för finska motsvarigheten till 10Mila, nämligen damernas Venla och herrarnas Jukola. Hellas har ett lag med i vardera stafett. Stafetterna kan man följa i sin tv-soffa eller framför sin dator med internetuppkoppling.

FTV (YLE. Den finska kanalen de allra flesta har med i sitt standardutbud) direktsänder båda stafetterna från början till slut. Sändningen för damstafetten börjar 12.55 svensk tid, och på kvällen för herrstafetten 21.45.
Förhoppningsvis är det svensktalande kommentatorer i utsändningen i Sverige, då sändningen på nätet (se nedan) går att få i två språkvarianter.

Sitter man hellre vid sin dator av olika anledningar, och inte har tillgång till tv, så kan man se det hela på nätet med samma starttider som ovan.
» Nätsändningen
(Scrolla ner en bit och klicka sedan på den stora röda rubrikrutan "Direktsänt på webben" i högerspalten. På nästa sida väljer du sedan aktuell kavle när det är dags. Du kan få behöva ladda om denna andra sida om du kommer in där innan sändningen börjat, för då finns det ingen länk att klicka på än helt enkelt)

På hemsidan för Venla/Jukola finns det sedan live-resultat och dylikt för att kunna hänga med än mer om laget man vill följa inte är med alldeles i toppen (vilket vi hoppas inte sker för våra lag givetvis).
» Hemsida för Venla/Jukola

Hellas har som sagt både damlag och herrlag (se Gunnars publikkontrollinlägg för laguppställningar). Utöver dessa finns det en "klubb" med många hellasbekanta i.
IGTISA är ett slags sponsorslag som samlat ihop diverse litauiska löpare från olika klubbar i orienteringsvärlden och bildat ett par egna rena litauiska lag. I herrstafetten har de två lag, och där återfinns hellenerna Vytautas, Giedrius, Svajunas, Mantas, Leonas och Liutauras (nu hemmahörande i OK Linné). I damstafetten har de ett lag och inleder där med hellenerna Kristina och Gabija, som båda var med i damlaget som nyligen blev femma på 10Mila.

Söndagen den 12/6 -11 | 15:16.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Korsordshellen

I Metros korsord fann Wanja Wicksell för ett par dagar sedan en mycket aktuell och bekant hellen - Åsa.

Nu var det troligtvis inte hennes roll som orienterare korsordskonstruktören hade i åtanke, så att man skulle inse att "Romson" på 3 bokstäver bara kunde bli Åsa (och inte Bo), men man kan inte vara helt säker...

Mycket talar nu för att "Romson" framöver kommer att kunna bli en väl använd letråd i landets alla korsord. Eller tvärtom.