meny
HELLAS ORIENTERINGSKLUBB
En idrottsklubb med anor från 1899
meny
Kurs
MÅNADSPROGRAM
Öppna Månadsprogrammet online

» Träningsgrupper, rev. 180405
» Träningsgruppsanvisningar, rev. 160229

SOCIALA MEDIER

Hellas Orientering har även en sida på Facebook.
» Facebook

MEDLEMSUPPGIFTER

Ny adress/e-post/telefonnummer?
»

NYHETSSÖK & NYHETSARKIV

Sök med ord/fras i nyhetsarkivet.

Arkivet visar månadslänkar (1-12) per år.

2019:  » 1 2 3
2018:  » 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11
2017:  » 1 2 3 4 5 8 9 10 11 12

» Visa/dölj tidigare år

TIRÉNS TIRADER - OMSTARTEN

Sverker Tirén slutade nyligen efter många år att blogga, men har nu fått inspirationen åter och ger sig i kast med en omstart.

» Tiréns Tirader - Omstarten

PUBLIKKONTROLLEN

Välkommen med dina åsikter och kommentarer.

Senaste inlägget: Lördag 16/3

"Agnes - instämmer i Jörgens hälsning, och önskar dig varmt lycka till i Västerås och en ny..."

» Besök kontrollen

NYHETER
Söndagen den 26/6 -16 | 12:32.
Postat av Micke Nyberg.
| Print | URL |
kontroll Irina säkrade VM-biljett med monsterlopp

De ryska uttagningstävlingarna till VM som går i Sverige med start 20 augusti hölls den gångna veckan i närheten av staden Viborg, fem mil från den finländska gränsen. Under en fyradagarstävling, som tillika var ryska mästerskap, fungerade den andra dagens medeldistans och tredje dagens långdistans som uttagningstävlingar.

Irinas mål för vårsäsongen har varit att ta en plats i den ryska truppen till VM. Irina har haft en delvis motig försäsong och inte fått orienteringstekniken och löpstyrkan att synka. På Venlakavlen som avgjordes i Finland förra helgen fick Irina dock ett kvitto på att formen började infinna sig. Irina representerade där litauiska klubblaget Igtisa, och kom in fyra på startsträckan, bland över 1000 lag, bara tio sekunder från sträcksegraren (Igtisa slutade sedan 26:a).

De ryska mästerskapen inleddes med en prolog, en förkortad medeldistansorientering. Irina kände sig nervös vid start, vilket resulterade i en mindre bom vid första kontrollen, men tog sig därefter samman och slutade trea.

När det så var dags för årets hittills viktigaste lopp, den andra etappens medeldistans, så visade Irina klass, rent av världsklass. Irina gjorde ett säkert lopp från start till mål och forcerade terrängen – som var omsorgsfullt vald och på många sätt påminner om VM-terrängen i Bohuslän – med en hastighet som ingen av konkurrenterna kunde matcha.

Bortsett från ett mindre lyckat vägval till sista kontrollen, samt en onödig vänstersväng in mot kontrollen, där Irina tappade över en minut mot de andra löparna, var loppet av monsterkaraktär och resulterade i att Irina segrade med en marginal på 4,5 minuter till tvåan!

Efter den urladdningen blev det en stor utmaning för Irina att ladda om och hitta tillbaka till ett hundraprocentigt fokus på de följande etapperna. Irina samlade sig och nådde en fin andraplats på den följande dagens tuffa långdistans och försvarade en andraplats i totalen under den fjärde och avslutande etappens jaktstart.


Bilden från Irinas senaste VM-start i Italien 2014.

En sliten och mycket nöjd och glad Irina är nu tillbaka hos sin mamma i Novecheboksarsk 70 mil öster om Moskva, där barnen Ida och Vincent umgåtts med kusiner och annan släkt under den tid som Irina förberett sig för och genomfört VM-uttagningarna.

På måndag kommer Irina och barnen hem till Stockholm igen och då kan Irina börja förberedelserna inför VM, där hon kommer att få springa medeldistans. Under de kommande dagarna spikas den ryska VM-truppen – och först då vet vi om Irina får förtroende att delta i ytterligare någon distans.

Här kan du se – och lära – av Irinas segerlopp – (Irinas starttid 12.14, vilket kan hjälpa dig att se hur hennes namn skrivs med kyrilliska bokstäver).
» o-gps-center.ru/viewer/event/1228/

Om du klarar av ryska kan du här se henne ge en segerintervju (skrolla fram till 1.29)
» www.youtube.com/watch?v=9K8LsUsEKuU&feature=youtu.be

Du vet väl att Hellas Orientering även finns på Facebook!
» www.facebook.com/Hellas-Orienteringsklubb-1550201191907647/

Tisdagen den 14/6 -16 | 16:31.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Resultat från Lång-KM

Här en länk till resultaten från helgens Lång-KM.

» Resultat
» Resultat med sträcktider

Söndagen den 12/6 -16 | 21:52.
Postat av Kristna Skoglund.
| Print | URL |
kontroll Damer i lång-KM

Några kompletteringar till Sverkers rapport
Damer som deltog i lång-KM:
Åsa, Eva, Maria, Maggan, Agnes och Mikaela.
Dessutom var Ulla-Britt (fotograf), Monika L (chaufför), Wanja och Monika W (barnvakter) och Kristina (allt-i-allo) där.


Bosse Romson, Wanja Wicksell, Bosse Winald, Rolf Thureson, Åsa Romson, Monika Winald, Håkan Tärnrot, Tommy Wendt, Anders Winald, Per Widén, Harald Bauer IFK Lidingö (utom tävlan), Kenneth Berglund, Errol Wicksell, Oskar Hermansson, Torbjörn Tirén, Herman, Hannes och Maria Wicksell, Hasse Carlsson, Leonas Mockunas, Agnes Björk, -, Åke Johansson, Kristina Skoglund, Levi Lillkvist, Margareta Andersson och Mikaela Bengtsson Buijs.
Fotade gjorde Ulla-Britt Berglund.

Söndagen den 12/6 -16 | 18:12.
Postat av Sverker Tirén.
| Print | URL |
kontroll Suveränt lång- KM-lopp av Leonas

IF Thor bjöd igår lördag på intressant, delvis hård terräng, men framför allt trevliga och utslagsgivande KM-banor,, sydväst Uppsala.
Torbjörn Tirén agerade kontaktman och hans påpassliga energi kom väl till pass.

Resultatmässigt: Det enda (för övertecknad) säkra är att Leonas Mockunas gjorde ett imponerande lopp på A-banan (och var där den ende som fullföljde).
Rolf Skoglund vann inte otippat klassen H70, men goda lopp lär ha gjorts av gjordes av t ex Bo Romson och Kenneth Berglund (och Torbjörn som hade rejält trassel med utrustning, vilket resulterade i ca fem minuters tidsförlust,
Men deltagande damer?

Om arrangörerna snart/snarast får ihop en fullständig resultatlista bugar vi än en gång.

(Tilläggas kan att idag söndag sprang Leonas en halvmara i kuperad Nackaterräng - fjärde plats på 1.41, segertid 1.37).

Onsdagen den 1/6 -16 | 17:52.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Rapport från Sommarlägret

Den gångna helgen var det Sommarlägret och Gunnar Lindell sammanfattar helgen.

12 ungdomar, från alldeles nya i sporten till mer erfarna, var i helgen med på StOF:s sommarläger som i år gick vid vackra Stora Sköndal. Sprint, äventyrsjakt och en avslutande stafett på söndagsförmiddagen stod på programmet förutom tältning och det som hör till det ... som bad i Drevviken trots det lite tveksamma vädret!

» Sprintresultat

Äventyrsjakten: vi fick dela upp oss i fem grupper som fick jaga bokstäver på olika kontroller. Med bokstäverna skulle man sedan bilda så många långa ord som möjligt. Väldig aktivitet men trots ”Ispiken” och ”Klurigt” kom vi inte bland de bästa. En av anledningarna var att vi sprang på alla tre kontroller som hade ”dödskallar” istället för bokstäver – dvs inget att ta med hem.


Foto: Gunnar Lindell


Stafetten:
Sixten och Nils fullföljde inskolningsstafetten bra

I lilla stafetten kom Hellas 6:a:
» Resultat
Mio fick ont i foten och kunde inte springa.

I stora stafetten kom Wimmo in och sprang första sträckan och Tim andra. Bra jobbat men tyvärr blev Siri sjuk så vi hade ingen på tredje och därmed inget resultat.

Allt gick bra med tältlägret. Maten var godkänd men inte mer.
Vädret började med regn men blev sen gradvis bättre och slutade i solsken.
Alla badade, med Rut och Hilda först i av alla.

Grattis och tack till alla, inkl föräldrar, för fint genomförda tävlingar och ett trevligt läger!

/ Gunnar