meny
HELLAS ORIENTERINGSKLUBB
En idrottsklubb med anor från 1899
meny
Kurs
MÅNADSPROGRAM
Öppna Månadsprogrammet online

» Träningsgrupper, rev. 180405
» Träningsgruppsanvisningar, rev. 160229

SOCIALA MEDIER

Hellas Orientering har även en sida på Facebook.
» Facebook

MEDLEMSUPPGIFTER

Ny adress/e-post/telefonnummer?
»

NYHETSSÖK & NYHETSARKIV

Sök med ord/fras i nyhetsarkivet.

Arkivet visar månadslänkar (1-12) per år.

2019:  » 1 2 3
2018:  » 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11
2017:  » 1 2 3 4 5 8 9 10 11 12

» Visa/dölj tidigare år

TIRÉNS TIRADER - OMSTARTEN

Sverker Tirén slutade nyligen efter många år att blogga, men har nu fått inspirationen åter och ger sig i kast med en omstart.

» Tiréns Tirader - Omstarten

PUBLIKKONTROLLEN

Välkommen med dina åsikter och kommentarer.

Senaste inlägget: Lördag 16/3

"Agnes - instämmer i Jörgens hälsning, och önskar dig varmt lycka till i Västerås och en ny..."

» Besök kontrollen

NYHETER
Fredagen den 27/7 -07 | 14:51.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Tanja och Håkan på den slutliga prispallen

O-ringen 2007 i Mjölby är över. Det blev två pallplatser i den totala slutställningen för Hellas del detta år. Tanja Ryabkina i Superelit och Håkan Tärnrot i H50 Motion fixade varsin tredjeplats. Grattis till er båda!

Tanja var rafflande nära att knipa silvret då hon tidigt var ikapp finskan Minna Kauppi, Asikkalan Raikas, som startade mindre än minuten före på dagens jaktstart, men från förvarningen och in till mål var Tanja ett par sekunder bakom och till slut endast sex sekunder efter när målsnöret passerades. Vann överlägset gjorde Simone Niggli, Ulricehamns OK, med nästan åtta minuter. Tanja hade idag näst bästa etapptid, slagen med 1:27 av Lena Eliasson från Stora Tuna.
Irina Petrova var också väldigt nära att klara av en plats bland de tio främsta. Men hon missade detta med endast nio sekunder tyvärr och blev 11:e dam. Bra jobbat!

Håkan Tärnrot knep även han en plats på pallen alltså. Men det var relativt nära att han kom precis utanför. Han gick ut som totaltrea med över två minuter ner till de närmast jagande, men med en av veckans sämre etapper var det enbart 23 sekunder tillgodo vid målgång.

En som gick bra på själva etappen idag var Olga Zherdeva i D18 Elit. Hon hade nionde bästa tid, slagen med enbart 2:28, trots att hon gick ut långt efter och inte var med i klungorna med de allra bästa löparna. Tack vare detta plockade hon in fem placeringar och slutade på 25:e plats.

Torsdagen den 26/7 -07 | 13:33.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Tanja på pallen fjärde dagen

Efter tre etapper med världscupstatus var det nu dags för fjärde etappen, nu med världsrankingstatus, för supereliten. Nu är det mer kampen om totalsegern som gäller. Även om ett par åkt hem efter tre dagar är det fortsatt väldigt många bra löpare kvar, och inte minst den allra bästa i damklassen, dvs Simone Niggli från Ulricehamns OK.

Idag var det återigen långdistans, efter tisdagens och onsdagens medel och sprint, så det var trött ben som kom in på upploppet. Inte helt oväntat vann just denne Simone, men bara med 37 sekunder på 9 kilometers orientering, över Lena Eliasson från Stora Tuna OK. Tanja Ryabkina såg lite sliten ut men grejade trots det en plats på pallen med närmare två minuter tillgodo på Emma Engstrand från Stora Tuna OK.

I den totala ställningen har Simone Niggli en överlägsen ledning och går ut med över sju minuters försprång till Minna Kauppi, Asikkalan Raikas, på morgondagens jaktstart.
Tanja går ut som trea och har endast 48 sekunder upp till Kauppi i kampen om silvret. Bakåt är det nästan tre minuter ner till Lena Eliasson, och nio minuter till femteplatsen med Emma Engstrand, Stora Tuna OK. Så det ser bra ut för Tanja att knipa en plats på pallen även vad gäller slutställningen.

Irina Petrova var idag 17:e tjej, 15 minuter efter segrande Niggli. Totalt sett ligger hon på 13:e plats, och kan med ett riktigt bra lopp imorgon ta sig upp topp tio.

Onsdagen den 25/7 -07 | 15:50.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Håkan knep en etappseger!

Med klar marginal, över två minuter, fixade Håkan Tärnrot idag en etappseger i H50 Motion när tredje dagens tävlingar i O-ringen i Mjölby avslutats för alla utom Superelit.
Stor grattis till segern, Håkan!

Olga Zherdeva gjorde sin bästa etapp hittills och blev 13:e tjej i D18 Elit. Hon var drygt fyra minuter efter Jenny Lönnkvist, Tullinge SK.

En annan som gjorde ett bra resultat var Roland Eklund i H18 med en 16:e plats.

Tisdagen den 24/7 -07 | 13:34.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Världscup- och etappseger för Tanja!

Foto: Lotta ThuresonAndra etappen på O-ringen, med världscupstatus, bjöd på medeldistans för Superelit. Och om det var mindre strålande igår så var det betydligt bättre idag, för vår och Rysslands Tanja Ryabkina sprang hem segern mot hela övriga världseliten!

Tanja var bra med hela tiden. Vid första tv-kontrollen efter en kilometer var hon drygt 10 sekunder efter på en plats runt 4-5 någonting. Redan vid denna tidiga position hade den största favoriten, och gårdagsvinnaren, Simone Niggli från Schweiz bommat bort sig från toppstriden.
Vid andra tv-kontrollen hade Tanja plockat in ett par sekunder och var där tvåa. Bakom hade det spruckit upp lite och tidsavstånden var större än vid rapporten innan.

In till mål sedan sprang Tanja riktigt bra och var förbi och drog ifrån rejält den tjej, Anne Margarethe Hausken från Norge, hon var efter tidigare. Redan då var segern i princip klar, trots att det var tjejer var i skogen, eftersom de bakom var lite för långt efter. Marginalen till tvåan Heli Jukkola från Finland blev drygt 20 sekunder, och över 40 sekunder till Hausken.

Stort stort grattis till segern, Tanja!

Måndagen den 23/7 -07 | 23:27.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll O-ringen i Mjölby är igång

Den första etappen av O-ringen i Mjölby var inte direkt lysande, både vad gäller resultaten som hellener presterade eller det som vädret kunde erbjuda.

Rent placeringsmässigt var Håkan Tärnrot bäst med en fjärdeplats i H50 Motion, drygt tre minuter efter etappsegraren. I övrigt var i princip alla över tio minuter efter sin klass respektive etappsegrare. Undantagen var Max Ryabkin i H21 Elit och Emelie Lindgren i D18 Lång, samt Tanja Ryabkina i damernas Superelit.

Morgonen inleddes just med superelitklasserna, som ingår i Världscupen med de tre första dagarna, med gemensam start på riktigt långa banor (14 km för damerna och 20 km för herrarna fördelat på ett antal slingor).
Tanja var bra med efter tv-kontrollen på den andra gafflade slingan. Men tyvärr hade hon tappat ett par minuter inför varvningen ut på den tredje och sista slingan, som var ogafflad, och hade nu förlorat kontakten med löparna för att kunna nå en topplacering. Det slutade med 15:e plats i mål, 5:30 efter spurtsegrande Simone Niggli från Schweiz.
Irina Petrova blev 36:a, Capucine Vercelotti 42:a och Kristina Rybakovaite 50:e.

Söndagen den 15/7 -07 | 16:27.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Tredjeplats på lången i Kristianstad för Tanja

Efter gårdagens andraplats på medeldistansen följde Tanja Ryabkina idag upp med ännu en plats på pallen när det var dags för långdistans på Elitserien i Kristianstad. Denna dag blev det plats tre efter Simone Niggli, Ulricehamns OK, och Annika Billstam, OK Linné. Upp till Niggli var det 2:48, och till andraplatsen endast 39 sekunder. Dessa tre var i sin tur långt före övriga. Fjärdeplatsens Helena Jansson, IF Hagen, var över sju minuter från seger.
Starkt och bra jobbat, Tanja!

Max Ryabkin var 43:a i herrklassen, slagen med 24 minuter av Martin Johansson från IFK Mora.

Lördagen den 14/7 -07 | 17:56.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Pallplats för Tanja på Elitserien i Kristianstad

Medeldistans stod på programmet denna dag när Elitserien under veckoslutet gör besök i Kristianstad. Om det i torsdags verkade rätt kämpigt för vår Tanja Ryabkina, trots en åttonde plats, så gick det idag betydligt bättre. Det blev en andraplats efter den som vanligt suveräna Simone Niggli, Ulricehamns OK. Marginalen till Niggli blev dryga två minuter, men samtidigt var Tanja fyrtiotalet sekunder före trean Emma Engstrand från Stora Tuna OK och två minuter före fyran, så det var en rätt klar plats på pallen.
Stort grattis till den fina placeringen, Tanja!

I den totala ställningen ligger Tanja tvåa bakom Simone Niggli efter åtta deltävlingar. Inför finalen i oktober räknas fem av tio deltävlingar, och Simone Niggli har redan nu uppnåt den maximala summan 250 poäng. Tanja har just nu 222 poäng och kan förbättra det en aning om hon blir etta och/eller tvåa de kommande deltävlingarna. Redan imorgon är det dags för deltävling nio, som är långdistansen i Kristianstad.

På herrsidan gjorde Max Ryabkin ett klart godkänt lopp och blev 31:a av 84 startande. Han var fem och en halv minut efter segrande Emil Wingstedt från Halden SK.

Torsdagen den 12/7 -07 | 21:23.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Roffe totalvinnare på Gotland!

Rolf Skoglund vann Gotlands 3-dagars i klassen H60 efter att ha gått ut som tvåa på dagens jaktstart. Han plockade in nästan tre minuter på Leif Nordlund, Länna IF, och drog sedan bara ifrån. I mål skiljde det dryga två minuter till tvåan Jerker Eneqvist, IF Hansa-Hoburg, som också passerade Nordlund.
Totalt var det 33 stycken deltagare, varav en av dem var Torbjörn Tirén som blev 24:e man totalt. Stort grattis till totalsegern, Roffe!

I klassen H35 blev Micke Nyberg totaltvåa, slagen med cirka två och en halv minut av Andreas Nikolausson, Visborgs OK. Bra sprunget, Micke!
I samma klass verkar Calle Bohman ha gjort en stor groda sista dagen, och från sitt utgångsläge missade en plats bland de fem bästa. Nu blev det istället en mindre hedrande 13:e plats.

Onsdagen den 4/7 -07 | 14:30.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Hellas nationella långdistans

Söndagen den 26:e augusti arrangerar Hellas en nationell långdistans vid motorstadion i närheten av Gladö Kvarn.
Tävlingen har fått sig en egen undersida för att underlätta för våra besökare att se vad som hör till tävlingen och vad som inte gör det. Det är på den sidan allt gällande PM, startlistor, resultat osv osv kommer att återfinnas framöver.
Just nu är inbjudan upplagt där.

» Tävlingssidan
Tävlingssidan finner du även framöver under Arrangemang i huvudmenyn här ovanför.