meny
HELLAS ORIENTERINGSKLUBB
En idrottsklubb med anor från 1899
meny
Kurs
MÅNADSPROGRAM
Öppna Månadsprogrammet online

» Träningsgrupper, rev. 180405
» Träningsgruppsanvisningar, rev. 160229

SOCIALA MEDIER

Hellas Orientering har även en sida på Facebook.
» Facebook

MEDLEMSUPPGIFTER

Ny adress/e-post/telefonnummer?
»

NYHETSSÖK & NYHETSARKIV

Sök med ord/fras i nyhetsarkivet.

Arkivet visar månadslänkar (1-12) per år.

2019:  » 1 2 3
2018:  » 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11
2017:  » 1 2 3 4 5 8 9 10 11 12

» Visa/dölj tidigare år

TIRÉNS TIRADER - OMSTARTEN

Sverker Tirén slutade nyligen efter många år att blogga, men har nu fått inspirationen åter och ger sig i kast med en omstart.

» Tiréns Tirader - Omstarten

PUBLIKKONTROLLEN

Välkommen med dina åsikter och kommentarer.

Senaste inlägget: Lördag 16/3

"Agnes - instämmer i Jörgens hälsning, och önskar dig varmt lycka till i Västerås och en ny..."

» Besök kontrollen

NYHETER
Torsdagen den 31/7 -08 | 13:54.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Sammanställning av O-ringen, en vecka senare

Diverse omständigheter som "något kom emellan" och glömska och inaktuelltism har gjort att en liten slutrapport om O-ringen uteblivit, fram till nu. Se kommentar nedan.

Här är alla de som var bland de 50 bästa totalt med slutplaceringen före namnet:
D18 Elit - 4. Anastasia Trubkina
D18 Lång - 3. Alisa Nishnikova
D18 Lång - 11. Tatyana Repina
D20 Elit - 37. Tatiana Mendel
D20 Elit - 39. Olga Zherdeva
D40 - 21. Lotta Thureson Giberg
D55 - 40. Margareta Andersson
Öppen 3 - 50. Anna Johansson
Öppen 6 - 19. Ann Storkitt

H20 - 47. Roland Eklund
H21-2 - 10. Maxim Ryabkin
H40-1 - 30. Vidas Armalis
H50-1 - 33. Jan Retsloff
H60-2 - 35. Sverker Tirén
H65 - 40. Torbjörn Tirén
H65 Kort - 22. Bo Romson
U2 - 33. Markus Berglund
U4 - 18. Erik Berglund
Öppen 3 - 3. Mantas Armalis

Mycket bra genomförd vecka av Anastasia Trubkina, Alisa Nishnikova och Mantas Armalis kan man se ovan. Där dock Anastasias prestation med etappseger och så fin slutplacering i en elitklass smäller allra högst.

Utan att skylla ifrån mig är det dock helt fritt att för de som var på plats rapportera till mig lite mer ingående så fort de kom hem. Detta gäller allt som har nyhetsvärde i framtiden. Detta är inte min personliga spalt där bara jag får skriva. Vill just DU få möjlighet att skriva in nyheter här direkt? Hör av dig!

Onsdagen den 23/7 -08 | 15:25.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Nastja avancerar starkt uppåt

Idag blev det en andraplats på etappen för Anastasia "Nastja" Trubkina på O-Ringen. Hon var drygt minuten bakom danskan Signe Klinting från FIF Hillerød i D18 Elit.
I och med att några av de som låg före i sammandraget var en bit efter så avancerar hon i totalplacering och närmar sig även totalledaren rejält. Hon ligger nu på fjärde plats, knappa fyra minuter bakom ledaren Anna Forsberg.

Bra idag gick också Lotta Thureson Giberg som blev femma i klassen D40, slagen med precis två minuter. Alisa Nishnikova avancerade till en fjärdeplats totalt i klassen D18 Lång via elfteplatsen på dagens etapp.

Onsdagen den 23/7 -08 | 11:39.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Resultat sommarserien

Nu finns resultaten från gårdagens Sommarserie, som Hellas arrangerade vid tornbergsmasten, tillgängliga online.

» Resultat

Tisdagen den 22/7 -08 | 15:16.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Etappseger för Nastja i O-Ringen!

Vår ryska löpartjej Anastasia "Nastja" Trubkina tog en mycket meriterande etappseger i klassen D18 Elit på dagens etapp av O-Ringen. Hon var 22 sekunder före mycket duktiga Anna Forsberg från OK Kolmården som är rankad tvåa i Sverige i D18. I den totala sammanställningen ligger Nastja på åttonde plats, drygt nio minuter efter just nämnda Forsberg. Stort grattis till etappsegern, Nastja!

En annan som gick bra idag var Mantas Armalis som var tvåa i Öppen 3, slagen med 57 sekunder. Totalt sett ligger Mantas på tredje plats.
Även ryskorna Tatyana Repina och Alisa Nishnikova gick bra och blev femma respektive nia i klassen D18 Lång.

Söndagen den 20/7 -08 | 11:26.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Silvermedalj för Tanja i VM-stafetten

Ryssland med vår Tanja Ryabkina på slutsträckan fixade en silvermedalj när VM idag avslutades med stafetten. Tanja hade mer krafter kvar än svenskan Helena Jansson på slutet i kampen om silvret. Vann gjorde Finland med nästan tre minuter.
Stort grattis, Tanja!

Lördagen den 19/7 -08 | 17:25.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Tjeckisk och schweizisk seger på VM:s långdistans

Helt utan deltagande av "hellaslöpare" i långdistansfinalen i VM i Tjeckien i förmiddags vann på damsidan hemmalöparen Dana Brožková före norskan Marianne Andersen och svenskan Annika Billstam. På herrsidan vann schweizaren Daniel Hubmann före norrmannen Anders Nordberg och fransmannen François Gonon.
Båda segrarna tog ledningen först i slutet på banan, och höll sedan hela vägen till mål rätt ohotat. Kan mycket väl ha varit så att det var just dessa två som hade de allra bästa krafterna kvar på slutet, och därmed hade bättre koncentration och undvek småmissar på det täta kontrollplockandet i avslutningen.
Dana Brožková hade 84:26 på 11,9 km, och Daniel Hubmann 106:08 på 17,3 km.

Vår ryska medlem Tanja Ryabkina hade tagit sig till finalen, men avstod denna efter lite för hårt tävlande under veckan (se inlägg från Gunnar på Publikkontrollen).

Imorgon är det stafetterna, som sänds i TV4 Sport med start klockan 08:55 för damerna och 11:25 för herrarna, där vi förhoppningsvis får se ett par hellaslöpare (nuvarande och gamla bekanta) i diverse lag.

Torsdagen den 17/7 -08 | 19:56.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Tanja och Irina topp 15 i medeldistansfinalen

Ryskorna Tanja Ryabkina och Irina Petrova gjorde väldigt bra insatser och blev femma respektive fjortonde när medeldistansfinalen i VM i Tjeckien avgjordes tidigare ikväll.

Tanja var över tre minuter efter överlägsna finskan Minna Kauppi, som var över två minuter före överraskningarna Vroni König-Salmi från Schweiz och Radka Brožková från hemmanationen Tjeckien. Ett par småmissar eller lite sega ben gjorde att Tanja var efter redan efter en tredjedel av banan, men klart häng på medaljplats. Åtminstone ett lite sämre vägval efteråt och ett par möjliga missar gjorde att medaljen var rätt långt borta. Men mer än godkänt hur som helst.

Irina fick till ett mycket bra finallopp och blev som sagt fjortonde i mål. Även hon missade lite i början, vilket för övrigt väldigt många av finalisterna gjorde fram till första radion. Mycket svår detaljerad orientering där. Därefter höll hon placeringen bra och tappade inte så mycket på de allra främsta, bortsett Minna Kauppi. I mål var hon nästan sex minuter efter Kauppi, men en finfin placering för Irinas del med en hel del bra namn efter sig.

Fransyskan Capucine Vercellotti hade en tung final och blev 34:e tjej, över 11 minuter efter, med bland annat en grov bom till den sjätte kontrollen.

Resultat
 1. Minna Kauppi, Finland - 32:35
 2. Vroni König-Salmi, Schweiz - 34:37
 3. Radka Brožková, Tjeckien - 34:51
 4. Marianne Andersen, Norge - 35:11
 5. Tanja Ryabkina, Ryssland -35:39
 6. Merja Rantanen, Finland - 35:43
 7. Helena Jansson, Sverige - 36:20
 8. Lina Bäckström, Sverige - 36:56
 9. Lea Müller, Schweiz - 36:58
10. Heli Jukkola, Finland - 37:15
14. Irina Petrova, Ryssland - 38:23
30. Inga Kazlauskaite, Litauen - 42:27
34. Capucine Vercellotti, Frankrike - 43:42

Torsdagen den 17/7 -08 | 11:21.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Alla hellasbekantingar vidare från VM:s medeldistanskval

Förmiddagens medeldistanskval under VM i Tjeckien resulterade i att alla "våra" löpare tog sig vidare till eftermiddagens final. Ryskorna Tanja Ryabkina och Irina Petrova tog sig mycket enkelt vidare, medan fransyskan Capucine Vercellotti knep den allra sista finalplatsen i sitt heat.
Tanja var fyra i sitt heat, knappa två minuter bakom svenskan Lina Persson. Irina var trea i sitt, endast 21 sekunder efter svenskan Helena Jansson. Totalt sett, även om det är dumt att jämföra eftersom det inte är exakt samma banor i de tre heaten, hade Irina och Tanja sjunde respektive åttonde bästa tid.
Även gamla hellaslöparen Inga Kazlauskaite, tävlandes för Litauen, tog sig vidare till final genom att bli tionde i samma heat som Tanja och Capucine.

Finalen sänds i TV4 Sport med start klockan 17:25. Redan med start klockan 14:55 sänds herrfinalen i samma kanal.

Tisdagen den 15/7 -08 | 15:42.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Tanja enkelt vidare från VM-långkvalet

Denna förmiddag var det dags för långdistanskval i VM i Tjeckien.
Tanja Ryabkina, som tävlar för Ryssland, gick enkelt vidare genom att bli fyra i sitt kvalheat. Hon var en och en halv minut efter svenskan Annika Billstam efter ett par mindre bommar här och var, om det inte var så att hon bara tog det lite lugnt med löpningen för att spara kraft till senare i veckan. Sådant förtäljer inte splittider.
Vår ryska Larisa Stanchenko missade tidigt i loppet på femte och sjätte kontrollen, och sedan var det kört för hennes del att ta sig vidare till finalen. Hon var över tio minuter från en finalplats.
Finalen går på lördag förmiddag.

Söndagen den 13/7 -08 | 21:49.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Helt misslyckad final för både Larisa och Capucine

Sprintfinalen i VM slutade på nästan sämsta tänkbara vis för "våra" löpare.
Ryskan Larisa Stanchenko stämplade fel/bröt, och fransyskan Capucine Vercellotti blev näst sist, 41:a, av de som fick en tid. Inte så lysande med andra ord. Att de dock tog sig till finalen får ses som bra.
Vann gjorde norskan Anne Margrethe Hausken. Hon var 9 sekunder före finskan Minna Kauppi och 19 sekunder före svenskan Helena Jansson. Gamla hellasbekantingen Inga Kazlauskaite, tävlandes för Litauen, blev 22:a, knappa två minuter efter.

I herrklassen kom gamle hellenen och tjecken Jan Procházka på en fin sjunde plats, 47 sekunder efter segraren. Här vann ryssen Andrey Khramov med ynka 2 sekunder över schweizaren Daniel Hubmann och 37 sekunder ner till svensken Martin Johansson.

Söndagen den 13/7 -08 | 11:08.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Larisa och Capucine vidare till sprintfinal

Idag inleddes VM i Tjeckien med sprintkval.
Båda "hellaslöparna" gick vidare till eftermiddagens final. Larisa Stanchenko och Capucine Vercellotti hamnade i samma kvalheat och sprang exakt lika fort genom att bli delade nior, 38 sekunder bakom tjeckiskan Dana Brožková.

TV4 Sport sänder från herrfinalen med start klockan 17:55. Med lite tur och om vädret är med oss i Båstad kanske tennisen där regnar bort, så att de även kanske kan visa damernas sprintfinal istället. Damernas final börjar 16:45.
Har man inte kanalen ifråga, eller vill följa finalerna lite mer detaljerat, kan man besöka onlinesidan med live-rapportering: » Live-sida.

Fredagen den 4/7 -08 | 12:54.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Inbjudan för Sommarserien den 22 juli

Tisdagen den 22 juli arrangerar SoIK Hellas Sommarserien vid tornbergsmasten med start från klockan 16 till 19. Som vanligt fem banor med olika svårighetsgrad att välja mellan. Läs inbjudan nedan för mer detaljer.

» Inbjudan för 22 juli
» Sommarseriens program -08