meny
HELLAS ORIENTERINGSKLUBB
En idrottsklubb med anor från 1899
meny
Kurs
MÅNADSPROGRAM
Öppna Månadsprogrammet online

» Träningsgrupper, rev. 180405
» Träningsgruppsanvisningar, rev. 160229

SOCIALA MEDIER

Hellas Orientering har även en sida på Facebook.
» Facebook

MEDLEMSUPPGIFTER

Ny adress/e-post/telefonnummer?
»

NYHETSSÖK & NYHETSARKIV

Sök med ord/fras i nyhetsarkivet.

Arkivet visar månadslänkar (1-12) per år.

2019:  » 1 2 3
2018:  » 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11
2017:  » 1 2 3 4 5 8 9 10 11 12

» Visa/dölj tidigare år

TIRÉNS TIRADER - OMSTARTEN

Sverker Tirén slutade nyligen efter många år att blogga, men har nu fått inspirationen åter och ger sig i kast med en omstart.

» Tiréns Tirader - Omstarten

PUBLIKKONTROLLEN

Välkommen med dina åsikter och kommentarer.

Senaste inlägget: Lördag 16/3

"Agnes - instämmer i Jörgens hälsning, och önskar dig varmt lycka till i Västerås och en ny..."

» Besök kontrollen

NYHETER
Lördagen den 20/9 -08 | 17:32.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Seger för Margareta!

På dagens medeldistanstävling i regi av Skarpnäcks OL blev det en finfin seger för Margareta Andersson i klassen D55. Och det var en klar seger också, över två minuter ner till tvåan Ulla Clevnert från Spårvägens OK, även om det var på sista tredjedelen som rycket kom i och med många sträcksegrar på de avslutande kontrollerna. Det senare tyder på att löpformen är god just nu för Margareta. Stort grattis till segern!

Väldigt nära seger var Rolf Skoglund i klassen H60. Han var endast 10 sekunder bakom segrande Ulric Carlsson, IFK Lidingö, efter en stark avslutning. Noterbart är att Sverker Tirén i samma klass var mycket bra med fram till och med kontroll 5, men en bom på åtta minuter till kontrollen efter förstörde hela dagen.

Adam Bäckström var tvåa i klassen H18, drygt tre minuter bakom Erik Brandhorst från Järla IF. Adam var i ledningen efter knappa halva banan, men kunde inte hålla den hela vägen in i mål. En större bom på slutet gjorde också att marginalen efter segraren blev betydligt större än vad den hade kunnat vara då de höll ganska jämna steg utöver det misstaget.

Lördagen den 20/9 -08 | 11:50.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Kort rapport från de ryska mästerskapen

Ryska mästerskapen avlöpte runt förra helgen med fyra tävlingar. Deras distanser avviker något från de svenska, men det är tre individuella och en tremannastafett.
På de två kortare distanserna så var Irina Petrova 4:a på båda. På den långa (11km) så var Larisa Stanchenko 2:a och Irina Petrova 3:a.
I stafetten så vann Irinas lag, där Irina sprang andra och förde genom ett starkt lopp upp laget från åtta till täten (växlade som tvåa). Nastja Trubkina sprang sistasträckan i det lag som kom 2:a bland damseniorerna.
När Tanja Ryabkina nu har tagit "time out", så lovar det här gått inför nästa år.

Uppmärksamma besökare ser att detta är Gunnars text från Publikkontrollen med lite modifikation, och alltså inget som jag skall ta åt mig eventuellt beröm av.

Lördagen den 13/9 -08 | 19:58.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Lotta distriktsmästare!

Lotta Thureson Giberg tog en klar seger i klassen D40 när distriktsmästerskapen i medeldistans idag avgjordes i trakterna av Sorunda. Hon var nästan två minuter före tidigare landslagslöparen Anna Bogren, Sundbybergs IK. Lotta tog ledningen efter drygt halva loppet och drygade sedan bara ut den hela vägen in i mål. Stort grattis, Lotta!

En som var snubblande nära seger var Calle Bohman som missade förstaplatsen med ynka 14 sekunder i klassen H35 och blev finfin tvåa. Vann gjorde tullingelöparen Lars Sjöberg.
Även Sverker Tirén tog en pallplats genom att bli trea i klassen H60, cirka två och en halv minut efter Leif Strandberg, Gustavsbergs OK.

Söndagen den 7/9 -08 | 19:40.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Flertalet pallplatser även vid Stafett-DM

Idag var det dags för stafetten denna DM-helg. Liksom i fredags under Natt-DM var tävlingscentrum även nu beläget i Bogesund. Och på samma vis som det då blev ett par pallplatser blev det pallplatser även denna dag.

Herrarna i H120 gick ut i en rätt klar ledning efter två sträckor sedan Vidas Armalis varit klart snabbast på andrasträckan. Men laget föll tillbaka till bronsplatsen, två minuter efter segrande Täby OK, utan synbara missar från Micke Nyberg på slutsträckan. I laget sprang Calle Bohman, Vidas Armalis och Micke Nyberg.

Två pallplatser blev det i H180 via en andra- och tredjeplats. Efter den andra sträckan låg andralaget före förstalaget på sjunde respektive nionde plats. Förstalagets Jan Retsloff var dock sträcksnabbast på slutsträckan och gick förbi och tog upp laget till silverplatsen. Håkan Tärnrot i andralaget hade tredje sträcktid och förde alltså även han upp laget ett par placeringar. Vann gjorde Snättringe SK, som var runt sex och sju minuter före hellaslagen. I förstalaget sprang Rolf Skoglund, Torbjörn Tirén och Jan Retsloff. I det andra sprang Bo Romson, Kenneth Berglund och Håkan Tärnrot.
Med en tidsoptimal laguttagning hade det kunnit bli tätare om segern, speciellt då tredjelagets startman Sverker Tirén var snabbast utav våra förstasträckslöpare.

Ungdomarna i U16 blev finfina tvåor efter segrande Skogsluffarnas OK, som var drygt 11 minuter före Hellas. Dessa 11 minuter kom redan efter förstasträckan där Isak Andersson gjorde en större krok till första kontrollen. Därefter var bröderna Berglund, Markus och Erik, trea och etta på sina sträckor och förde upp laget till pallen med mycket god marginal.

Söndagen den 7/9 -08 | 15:03.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Fyra pallplatser vid Natt-DM

Fredagskvällen bjöd på Natt-DM ute vid Bogesund. För Hellas del blev det en hel del framgångar med fyra pallplatser när man sammanställer det hela.

Micke Nyberg var trea i H40, knappa två minuter från seger.
Närmare än så var Rolf Skoglund som blev tvåa i H60, slagen med 52 sekunder.
Även Torbjörn Tirén blev tvåa i sin klass, H65, fyra och en halv minut bakom segraren.
Johnny Lundin blev även han tvåa, då i H70, men var hela 17 minuter efter.
Grattis till pallplatserna allihopa!

Onsdagen den 3/9 -08 | 14:16.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Litauiska cupen 18-19 oktober

Vill man ha en annorlunda säsongsavslutning så börjar det bli hög tid att anmäla sig till Litauiska cupen den 18-19 oktober som i år avgörs 10 mil från Vilnius. Och då är det klart bäst att åka med Litauenresor som Micke, Vidas och Dalia driver. Förra årets resa uppskattades av många resenärer.
Se länk här nedan för mer info direkt från Litauenresors hemsida.

» Litauiska cupen-resa via Litauenresor

Litauenresors hemsida finns alltid att tillgå via länkarkivet.