meny
HELLAS ORIENTERINGSKLUBB
En idrottsklubb med anor från 1899
meny
Kurs
MÅNADSPROGRAM
Öppna Månadsprogrammet online

» Träningsgrupper, rev. 180405
» Träningsgruppsanvisningar, rev. 160229

SOCIALA MEDIER

Hellas Orientering har även en sida på Facebook.
» Facebook

MEDLEMSUPPGIFTER

Ny adress/e-post/telefonnummer?
»

NYHETSSÖK & NYHETSARKIV

Sök med ord/fras i nyhetsarkivet.

Arkivet visar månadslänkar (1-12) per år.

2019:  » 1 2 3
2018:  » 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11
2017:  » 1 2 3 4 5 8 9 10 11 12

» Visa/dölj tidigare år

TIRÉNS TIRADER - OMSTARTEN

Sverker Tirén slutade nyligen efter många år att blogga, men har nu fått inspirationen åter och ger sig i kast med en omstart.

» Tiréns Tirader - Omstarten

PUBLIKKONTROLLEN

Välkommen med dina åsikter och kommentarer.

Senaste inlägget: Lördag 16/3

"Agnes - instämmer i Jörgens hälsning, och önskar dig varmt lycka till i Västerås och en ny..."

» Besök kontrollen

NYHETER
Måndagen den 29/9 -14 | 18:30.
Postat av Fredrik Wicksell.
| Print | URL |
kontroll Angående resultatlistan för medeldistansen

Som många upptäckt fanns det ett par löpare som hade väldigt konstiga tider, eller inte så konstiga tider men trots allt fel tider på ett par sekunder eller minuter. Det visade sig att systemet hade plockat in en annan starttid än den som faktiskt låg i sportidentpinnen vid beräkning av sluttid, och felsökning om varför det blev så görs just nu med skaparen av systemet.

Då det var cirka 1 % som hade detta tidsfel (och enbart en med jättestor avvikelse) var det inget som upptäcktes innan någon faktiskt hörde av sig och påpekade detta. Då jag tyvärr har ett jobb som många andra, och dessutom på en söndag, så fanns det inte allt för mycket tid att försöka fixa allting direkt när jag väl blev varse problemet. Först idag fick jag reda på en snabblösning för att rätta till problemet, men då var det redan för sent, då jag dessförinnan suttit och manuellt ändrat alla tidsfel jag hittat efter att ha tittat på varje löpares start- och måltider.

Somliga tycker att jag/vi borde ha varit tydliga med att det som lagts upp bara var en preliminär resultatlista. Där tycker jag dock att Eventor har en hel del brister i sin utformning, då man inte på ett enkelt sätt kan markera för besökarna att resultatlistan är inofficiell utom via lite textinfo på huvudsidan för tävlingen. Alternativet hade varit att inte lägga upp några resultat alls, och då hade det nog blivit väldigt många fler som klagat över uteblivna resultat. Vad jag lärt mig genom åren är att vi orienterare tyvärr är väldigt otåliga nuförtiden, när man förr fick vänta flera veckor på att få en fysisk resultatlista.

Med detta hoppas jag att resultatbiten är avklarad och förklarad för nu, men om det dyker upp några fler konstigheter ser jag gärna att ni mejlar mig direkt istället (se adress längst ned på sidan).

Måndagen den 29/9 -14 | 07:17.
Postat av Sverker Tirén.
| Print | URL |
kontroll Missöde vid Hellas medeldistans

Vid vår medeldistanstävling i lördags förekom fel i de lösa kontrollbeskrivningarna för några av banorna. Flera ungdomsklasser drabbades av detta och vi har strukit dessa klasser.
Felet förekom också i motionsklassen ÖM5 men den klassen har vi valt att inte stryka. Vi beklagar det inträffade och naturligtvis var det särskilt olyckligt att felet drabbade några av de klasser, som för dagen stod i fokus. Vi kommer inte att fakturera några startavgifter för de strukna klasserna.

Fredagen den 26/9 -14 | 20:53.
Postat av Sverker Tirén.
| Print | URL |
kontroll Leonas i kval vid SM medeldistans

Leonas Mockunas var Hellas representant idag vid SM medeldistans, kvaltävling, som avgjordes i intressant och bitvis mycket svårorienterad och detaljerad terräng.
Leonas kom 23:a i ett av 6 heat, där bara de 7 bästa i varje heat (med ca 45 deltagare i varje) gick vidare till A-final. Han var 6.59 efter heatsegraren.

Leonas gjorde några misstag som sammantaget kostade ca 6 minuter, och får i morgon nöja sig med C-final i den knallhårda konkurrensen.

Efter första halvårets envisa ryggbesvär kan konstateras att Leonas alltmer kommit tillbaka i sin goda form. (Vilket han ännu tydligare visade vid söndagens lopp i ett uppsamlingsheat).

Måndagen den 22/9 -14 | 15:18.
Postat av Sverker Tirén.
| Print | URL |
kontroll Inez Åkerlind har gått ur tiden

Så når oss ännu ett bud om att en länk till Hellas rika historia har brustit; Inez Åkerlind dog den 18 september, och skulle ha blivit 98 år den 13 december.

Så - ett långt liv är avslutat. Och det slår mig, som alltför ofta, att mången fråga aldrig blev ställd: Hur var hennes liv, före, under och efter tillvaron med Hellas Orientering, och giftermålet med Lasse?
Jag tror hennes allra närmaste kan berätta, ge oss viktiga skärvor ur Inez liv.

Men något väsentligt förmedlar ändå en människa genom sin blotta närvaro och utstrålning - exempelvis vid de traditionsmättade samlingar Hellas orienterare skapade vid varje KM på senhösten. Maken Lasse, musikanten Jerk Borén, Lennart Marténgs och Stig Hedenströms sång, och inte minst Lars-Göran Åkerlind på gitarr, och hans Kajsas klockrena röst, bidrog till den smått magiska stämningen - i takt med att skymningen föll och det flammande bålet sakteliga blev till glöd.

Vi minns Inez som en genuint vänligt människa, med en utstrålning som var glädje och generositet. Trots allt; det räcker långt.