meny
HELLAS ORIENTERINGSKLUBB
En idrottsklubb med anor från 1899
meny
Beställning av valfritt kartområde

Här kan du själv välja vilket område ur vår stora kartdatabas (just nu ett delområde valbart) som du skulle vilja ha som en orienteringskarta.
En orienteringskarta passar även utmärkt vid exempelvis svamp- eller bärplockning, eller för att ha som stöd vid skogspromenader med mera.

Pris:
1 st. 60 kr
2-10 st 30 kr/st
För skolor 10 kr/st

Betalning:
Via faktura.

Instruktioner:
Placera den röda rutan över det område som du vill ha som en karta. Du flyttar den röda rutan genom att ta tag i den och dra runt, eller genom att ta tag i kartbilden vid sidan om och dra runt denna istället. Observera att detta bara är en grov placering, och inte något millimeterexakt. Lägg till en kommentar vid beställningen om det är något speciellt objekt (hus etc) nära en kartkant som du absolut vill ska komma med.

Du har även ett par inställningar att välja på för att närmare bestämma hur din karta ska se ut. Liggande eller stående format, och i vilken skala kartan skall vara. Skalan avgör hur mycket som får plats vid en utskrift i A4-format, men styr också hur "lättläst" kartan blir.

Dölja/visa kartan eller den röda rutan är för att underlätta att hitta rätt övergripande område snabbare, speciellt för dig som kanske är mer van vid "telekartor" med oftast enbart större kartdetaljer utritade.
Zoom är för att kunna placera röda rutan lite mer precist när du hittat ditt övergripande område. Du kan även använda scrollhjulet på musen för att zooma in och ut när du har markören över kartbilden. Observera dock att placeringen av röda rutan relativt kartbilden INTE följer med i zoomförändringarna, men däremot förändras den proportionella storleken på rutan automatiskt.

Vid klick på Beställ, efter att alla uppgifter är korrekt ifyllda, är det placeringen av den röda rutan relativt mot den underliggande kartbilden som blir själva beställningen. Så var noggrann med att kolla att du inte omedvetet råkat (via t.ex scrollhjulet) flytta runt kartbilden eller den röda rutan till fel plats precis innan du klickar på Beställ.

När beställningen är gjord kommer du efter ett par dagar att få ett mejl med en högupplöst bild (PDF) över ditt valda kartområde. Du skriver sedan själv ut denna i A4-storlek i det antal som du beställt.
Zoom:
1 2 3 4
Karta:
Visa Dölj
Röda rutan:
Visa Dölj
Utskriftsskala:
1:10000 1:7500 1:5000
Orientering:
Liggande Stående

Obs!
Det röda området för kartbeställning döljs automatiskt vid zoomnivå 4 för att inte täcka hela denna kartruta och därmed bland annat hindra flytt av just bakgrundskartan.

Använd dig av en lägre zoomnivå när/om du väl bestämt dig för att göra en kartbeställning.

Denna inforuta visas inte nästa gång du använder zoomnivå 4.Fel vid beställningen: